29 martie 2024

Weekend “incendiar” pentru pompierii dâmboviţeni!

sock.ro_images_incendiu_vegetatie240311-2În acest sfârşit de săptămână, echipajele de intervenţie din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au fost solicitate la următoarele evenimente:

  • În această perioadă, pompierii dâmboviţeni au intervenit la 6(şase) incendii de vegetaţie, în care au ars cca.1,5 hectare de vegetaţie uscată şi mirişte, astfel:

  • Detaşamentul Târgovişte (Com.Răzvad – 500mp);

  • Detaşamentul Găeşti (com.Ulieşti/A1-km.61 – 1500mp; com.Corbii Mari/A1-km.58 – 2500mp);

  • Garda Potlogi (com.Corbii Mari/A1-km.50 – 5000mp);

  • Garda Răcari (oraş Răcari – 3000mp);

  • Sâmbătă – 25 iulie, la ora 17:05, pompierii de la Garda Potlogi au intervenit în comuna Potlogi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă gospodărească (magazie). Utilizarea focului deschis în aer liber, fără supraveghere, în apropierea unei magazii în care se aflau depozitate plante furajere, se pare că a fost cauza probabilă a producerii incendiului. Au ars: acoperişul anexei, materiale textile şi plante furajere;

  • Sâmbătă – 25 iulie, la ora 21:19, pompierii de la Detaşamentul Pucioasaau fost solicitaţi pe strada Ardealului din oraşul Pucioasa pentru a transporta un pacient supraponderal de la ambulanţa SAJ la apartamentul său;

  • Duminică – 26 iulie, la ora 11:10, echipa pirotehnică din cadrul Detașamentului Târgoviște a fost solicitată pentru asanare de muniție (un proiectil exploziv calibrul 40mm) la un operator economic din oraşul Fieni. Pirotehniştii au ridicat și transportat elementul de muniţie în vederea depozitării și distrugerii ulterioare;

  • Luni – 27 iulie, la ora 04:45, pompierii de la Garda Vişina au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit în bucătăria unei locuinţe din comuna Ulieşti. Din cercetările efectuate, se pare că incendiul a fost provocat de un scurtcircuit electric produs din cauza unui aparat electrocasnic defect (frigider). Au ars: acoperişul casei pe o suprafaţă de cca.40mp, obiecte de mobilier şi aparatură electrocasnică;

  • Echipajele SMURD din cadrul I.S.U.”Basarab I” Dâmboviţa au intervenit în această perioadă pentru a acorda ajutor medical de urgență la 62 de solicitări. Afecțiunile pentru care au fost solicitați paramedicii au fost: traumatisme din diverse cauze, hipertensiune arterială, cefalee, lipotimie, afecţiuni renale, dureri abdominale, toracice şi lombare. Pacienţii au fost transportaţi la spital pentru tratament de specialitate.

* * *

ATENŢIE CETĂŢENI !

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa face apel către cetățenii dâmboviţeni să înceteze a mai da foc vegetaţiei uscate, miriştilor şi resturilor vegetale, mai ales că traversăm o perioadă caniculară şi secetoasă, iar legislaţia în vigoare stipulează foarte clar că: În perioadele de caniculă şi secetă prelungită arderea miriştii, vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale este interzisă.

Trebuie înţeles faptul că aceste incendii de vegetaţie reprezintă un pericol pentru viaţă, bunuri şi mediu, fiind o ameninţare pentru siguranța cetățenilor şi a gospodăriilor acestora, afectând de multe ori și traficul rutier, prin reducerea vizibilităţii din cauza fumului care inundă căile rutiere, situaţii care pot genera adevărate tragedii.

Persoanele care nu respectă prevederile legale privind arderea miriştilor, resturilor vegetale şi a vegetaţiei uscate riscă a fi sancţionate contravenţional, conform legislaţiei în vigoare.

Cetăţeni, nu uitaţi!

Printr-un comportament preventiv, vă protejaţi viaţa şi bunurile materiale.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial