20 aprilie 2024

Weekend de foc pentru 300 de poliţişti din Dâmboviţa!

hoticACŢIUNI PENTRU SIGURANŢA CETĂŢENILOR

Poliţiştii din Dâmboviţa au desfăşurat, pe parcursul weekendului trecut, activităţi suplimentare pentru siguranţa cetăţenilor, prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice.

În perioada 24-26 aprilie a.c., peste 300 de poliţişti au acţionat pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente din teren.

Astfel, efectivele angrenate au efectuat multiple acțiuni specifice muncii de poliţie, respectiv 18 filtre, 3 razii şi 12 controale.

În urma acţiunilor, au fost constatate 8 infracţiuni, dintre care 5 în flagrant delict.

Poliţiştii au depistat 8 persoane bănuite de comiterea de infracţiuni, dintre care una a fost reţinută şi arestată preventiv.

Totodată, au fost aplicate 507 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 66.284 de lei.

Din totalul amenzilor, 84 au fost nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

Siguranța rutieră și salvarea de vieți sunt, de asemenea, priorități ale poliţiei rutiere. În acest sens, pentru prevenirea accidentelor de circulație, polițiștii rutieri au desfășurat activități, în urma cărora au aplicat 411 sancțiuni, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, din care 12 pentru consum de alcool şi 186 pentru viteză excesivă.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 8 permise de conducere şi au retras 4 de certificate de înmatriculare.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial