19 aprilie 2024
Vremea se răcește simțitor. Va ploua în mai multe regiuni, la munte va ninge

Vremea se răcește simțitor. Va ploua în mai multe regiuni, la munte va ninge

Sâmbătă vremea se răceşte simţitor şi va deveni mai rece decât ar fi normal. Vor fi înnorări, iar în sud, în est şi în centru va ploua şi se vor strânge cantităţi mari de apă.

La munte se anunţă ninsori şi lapoviţă, iar pe creste va fi viscol. Maximele se încadrează între 5 grade în depresiuni şi 14 grade prin sud-estul ţării.

În Dobrogea şi cu Bărăgan prindem vreme închisă. O să plouă, se pot acumula peste 15 litri de apă pe metru pătrat, iar temperaturile pierd vreo 6…7 grade faţă de ieri.

O situaţie similară găsim şi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei. Se anunţă o zi mohorâtă şi rece, vor fi averse, iar la amiază maximele nu trec de 10…11 grade – valori foarte scăzute pentru această perioadă. În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina avem înnorări persistente. În zonele joase o să plouă, dar la munte vor fi și ninsori, ŞI lapoviţă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş prindem vreme schimbătoare. Vor fi scurte momente însorite, dar din când în când, norii se înmulţesc şi o plouă pe spaţii mici.

În vestul ţării, soarele se arata trecător, dar vor fi ŞI perioade în care se adună norii şi apar ploi pe arii restrânse. Totodată, se face mai răcoare, iar temperaturile pierd vreo 7…8 grade faţă de ieri.

În Transilvania găsim atmosfera închisă şi rece. Cerul rămâne înnorat pe tot parcursul zilei şi o să plouă destul de mult. La munte va ninge sau o să cadă lapoviţă, iar la altitudini mari se va depune strat nou de zăpadă. Vântul se înteţeşte, iar pe creste va fi viscol.

Şi în Oltenia se anunţă o zi mohorâtă şi rece, cu ploi în cea mai mare parte a zilei. Ieri, în zona s-au înregistrat 19…20 de grade, dar astăzi nu vom avea mai mult de 11…12 grade. În plus, pe-aici se porneşte şi vântul, care va spori senzaţia de frig.

În ţinuturile sudice avem cer noros şi va ploua pe arii extinse. Aversele pot strânge peste 15 litri de apă pe metru pătrat, iar temperaturile se opresc la valori foarte mici pentru începutul lunii aprilie.

În Bucureşti avem vreme închisă, iar în a doua parte a zilei o să plouă. Se face mult mai răcoare faţă de ziua trecută, iar maximă se opreşte la 12 grade. La noapte, înnorările persistă, ploile continuă, iar temperatura coboară până la 6 grade.

Şi la munte prindem atmosfera mohorâtă şi rece pentru dată din calendar. Va ninge, o să cadă ŞI lapoviţă, iar în zonă înaltă se va depune un strat nou de zăpadă. Vântul se înteţeşte pe crestele masivelor sudice, pe unde va viscoli ninsoarea şi va spulbera zăpadă cu rafale de peste 80 de km/h.

Duminică vremea va fi deosebit de rece, o să plouă mai ales în jumătatea de sud a ţării, iar în sud, în sud-est şi la munte se vor acumula cantităţi importante de apă. La altitudini mari va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, iar vântul va viscoli ninsoarea cu rafale de peste 80 de km/h.

Luni, vremea se menţine rece în cea mai mare parte a ţării. Va domina atmosfera însorită, dar în centru, în sud şi în est se înnorează şi mai apar câteva ploi slabe. În Transilvania şi în Dealurile Moldovei s-ar putea să cadă și lapoviţă, iar în Carpaţii Orientali şi Meridionali o să mai ningă slab. Vântul se menţine activ pe crestele montane.

Marţi atmosfera se încălzeşte aproape peste tot şi se anunţă o zi frumoasă în majoritatea regiunilor. În sud-estul şi în vestul extrem vremea se menţine deosebit de rece şi va ploua. Pe seară, înnorările se extind, iar în vest, în nord şi în centru vor fi precipitaţii sub toate formele.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial