25 aprilie 2024
Vizureşti – Voluntari pentru o cauză nobilă!

Vizureşti – Voluntari pentru o cauză nobilă!

viz1 mai muncitoresc pe șantierul Habitat for Humanity România

O echipă de voluntari va sărbători ziua de 1 mai prin muncă pe șantierul Habitat for Humanity România. Munca lor va ajuta o familie de 12 persoane din Vizurești, Dâmbovița, să aibă un loc decent în care să trăiască.

Magda Diaconu și familia sa, formată din șase adulți și șase copii, locuiesc într-o casă neîncăpătoare, din paiantă, aflată într-o stare avansată de deteriorare. Din cauza acoperișului avariat, în casă este mereu frig și mucegai. Casa nu este izolată termic, iar grupurile sanitare sunt în curte. Între 1 și 6 mai, echipa de voluntari va renova complet casa (lucrări la acoperiș, izolație interioară și exterioară, montaj uși și ferestre, finisaje etc), va extinde bucătaria și va adăuga încă două camere.

Familia Diaconu este una dintre familiile din Vizurești pe care Habitat for Humanity România le-a sprijinit să aibă o casă curată și primitoare. Organizația continuă astfel intervenția începută în Vizurești, prin proiectul Big Build 2013, când a construit un centru comunitar și grupuri sanitare pentru școală și a început renovarea dispensarul din sat. Magda Diaconu este unul dintre cei mai activi voluntari pe șantierul Habitat for Humanity România, un leader al comunități din Vizurești, care a ajutat la mobilizarea localnicilor în activitățile din sat.

Schimbarea în Vizurești devine vizibilă

În mai puțin de un an de la intervenția Habitat for Humanity România în Vizurești, schimbările au început să fie vizibile. În timpul liber copiii merg la ateliere de tâmplărie, de pictură, dansuri organizate în noua Casă de Cultură. Cu ajutorul donațiilor, locuitorii din Vizurești au propria lor bibliotecă.

În plus, experiența de pe șantierul Big Build 2013 și interacțiunea cu zeci de voluntari din țară și din străinătate i-a ajutat pe localnici să se simtă apreciați și valorizați. Pentru unii dintre ei, implicarea în activitățile de construcție de pe șantier a însemnat deprinderea unor cunoștințe și abilități de mare valoare atât pentru gospodăriile proprii, cât și în găsirea unui loc de muncă.

Satul Vizurești este situat în judeţul Dâmboviţa, la 25 km de București și are 1.400 de locuitori, dintre  care 65% sunt de etnie romă. Este o comunitate săracă și izolată, fără resurse și fără activitate economică. Locurile de muncă lipsesc, iar majoritatea familiilor trăiesc din ajutor social.

Despre Habitat for Humanity România

Habitat for Humanity România este una dintre cele mai importante organizații din România în domeniul locuirii sociale. Din 1996 construiește, reabilitează, oferă consultanță, suport tehnic și derulează programe de eficiență energetică și de prevenție și răspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile.

Prin cele șapte filiale ale sale din Beiuș, Cluj, Rădăuți, Comănești, Pitești, Cumpăna și Craiova a ajutat peste 16.000 de persoane să aibă un loc decent în care să trăiască, prin construcții de case și reabilitări, și alte 20.000 prin programele de prevenție și răspuns la dezastre. La nivel internațional, Habitat for Humanity a construit și reabilitat peste 800.000 de locuințe pentru 4 milioane de persoane din 80 de țări de pe întreg Globul.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial