28 martie 2024
Viorica Dăncilă, primită cu pâine și sare, la Nucet

Viorica Dăncilă, primită cu pâine și sare, la Nucet

dsc_0016Comunicat de presă

 Zi de sărbătoare la Nucet: Izvorul Tămăduirii, Ziua Comunei și inaugurarea căminului cultural

         Vineri, 3 mai 2019, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița a participat la evenimentele organizate de primăria comunei Nucet cu prilejul sărbătorii creștine Izvorul Tămăduirii și a Zilei Comunei Nucet. Numeroși credincioși și dâmbovițeni s-au reunit, astfel, la Mănăstirea Nucet, unde au participat atât la slujba de liturghie, cât și la ceremonialul religios dedicat sfințirii aghiasmei mici.

dsc_0095 Alături de președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, vicepreședinții Luciana Cristea și Alin Manole, secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff, în calitate de invitați au fost Viorica Dăncilă – prim-ministrul României, Sorina Pintea – ministrul sănătății, Eugen Teodorovici – ministrul finanțelor publice, Ștefan Radu Oprea – ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, Laurențiu Neculaescu – secretar de stat în Ministerul Mediului, Gabriela Zoană – europarlamentar, parlamentarii: Rovana Plumb, Carmen Holban, Claudia Gilia, Titus Corlățean, Corneliu Ștefan și Șerban Nicolae, reprezentanții Instituției Prefectului Dâmbovița, numeroși primari dâmbovițeni, șefii mai multor instituții locale și județene.

Oaspeții au fost întâmpinați, la sediul primăriei Nucet, de Luiza Bărboiu, primarul localității.

dsc_0200După săvârșirea Sfintei Liturghii de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, alături de preoți și diaconi, invitații și credincioșii au mers în procesiune la locul cunoscut ca „Izvorul Tămăduirii”, unde a avut loc slujba aghiasmei, iar cei prezenți au primit apă sfințită.

Mănăstirea Nucet este una din cele mai importante vetre monahale muntene, ctitorie a boierului Gherghina Pârcălab și a soției sale Neaga, în secolul al XIV-lea.

Manifestarea a fost urmată de conferința de presă și mesajele susținute de oficialii de la nivel central, un bun prilej de a le transmite locuitorilor comunei urarea de „La mulți ani!”.

Festivitățile de la Nucet s-au încheiat cu inaugurarea căminului cultural din localitate, obiectiv de investiții în valoare de 1.537.832 lei, care a fost reabilitat, extins și modernizat prin Compania Națională de Investiții.

 

 

 

Biroul Comunicare, Relații Externe al Consiliului Județean Dâmbovița

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial