29 martie 2024
Violenţă şi înjurături în Căminul Studențesc al Universității “Valahia” din incinta Liceului ”Voievodul Mircea”

Violenţă şi înjurături în Căminul Studențesc al Universității “Valahia” din incinta Liceului ”Voievodul Mircea”

3Comunicat de presă

În conformitate cu prevederile Legii nr. 155/2010, republicată, Poliția Locală Târgoviște a participat, în data de 3.02.2016, la o acțiune specifică în Căminul Studențesc al Universității “Valahia” din incinta Liceului ”Voievodul Mircea” din Târgoviște, acolo unde persoane fără ocupație și fără adăpost au pătruns fără drept în repetate rânduri și s-au dedat la acte de distrugere a bunurilor din interior. De asemenea, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, aceștia au tulburat ordinea și liniștea publică, proferând injurii și amenințări cu acte de violență la adresa celor aflați în zonă.

Astfel, acțiunea Poliției Locale Târgoviște s-a desfășurat în baza sesizării Universității “Valahia” din Târgoviște, prin intermediul administratorului Căminului din incinta Liceului ”Voievodul Mircea” din Târgoviște.

În consecință, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 500 de lei fiecare, conform Legii nr. 61/1991, republicată, Art. 2, pct. 13 pentru pătrundere cu încălcarea normelor legale de acces în spații aparținând instituțiilor publice sau de învățământ. Cele 4 persoane depistate au fost legitimitate, identificate și sancționate, după care li s-a solicitat să părăsească incinta Căminului Studențesc, respectiv spațiul de la parter, care este dezafectat de mai multă vreme.

Cu ocazia altor acțiuni desfășurate în cooperare cu reprezentanți ai Direcției de Asistență Socială, aceleași persoane au fost avertizate verbal de către polițiștii locali, cu privire la faptul că nu au voie să pătrundă în interiorul respectivului Cămin Stundențesc pentru a înnopta sau pentru a locui acolo, cei în cauză refuzând de fiecare dată.

Poliția Locală Târgoviște se implică activ în păstrarea ordinii și liniștii publice din municipiu și va asigura, în continuare, în limita atribuțiilor prevăzute de lege,

un climat de siguranță publică.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial