29 martie 2024

Vineri, 5 octombrie, autobuzele din Târgoviște nu vor circula între 6 și 8 dimineața

www.mariusbuga.ro_images_autobuzCOMUNICAT DE PRESA

Urmare a faptului ca  in urma concilierii conflictului de munca, intre salariatii reprezentati de Sindicatul Valahia si conducerea societatii AITT SRL nu s-a ajuns la un acord, salariatii societatii au hotarat declansarea grevei de avertisment de doua ore, in data de 05 octombrie 2018 , intre orele 06,00 – 08,00.

Greva de avertisment de 2 ore se va face cu incetarea lucrului, respectand prevederile art. 205 din Legea nr. 62 / 2011. In acest interval orar, soferii aflati in efectuarea traseului  vor opri mijloacele de transport timp de doua ore,  incepand cu ora 06,00 si pana la ora 08,00  iar soferii care urmeaza sa plece in traseul stabilit, nu vor pleca decat la cursele ce trebuiesc efectuate dupa ora 08,00.

In intervalul orar 06,00 – 08,00, salariatii aflati in greva si care au semnat pentru participarea la greva, vor ramane in incinta societatii si  vor afisa bannere cu mesajul GREVA .

Greva de avertisment va fi urmata de greva generala, in termenul  stabilit de art. 185 din Legea nr. 62 / 2011 – Legea dialogului Social.

Greva va continua pana la solutionarea tuturor revendicarilor salariatilor, asa cum au fost ele cuprinse in Procesul verbal de conciliere din 01.10.2018 si anume:

Art. 16. (1) In cazul concedierii salariatului pentru motive ce nu tin de persoana sa, sau pentru inaptitudine fizica sau psihica, constatata prin decizia organului competent de expertiza medicala, acesta va beneficia de plati compensatorii, in baza vechimii in unitate , dupa cum urmeaza :

a) 1 salariu de baza  – pentru salariati cu vechime in munca sub un an ;

b) 3 salarii de baza  – pentru salariati cu vechimea in munca intre 1 si 5 ani

c) 4 salarii de baza  – pentru salariati cu vechimea in munca intre 5 si 10 ani;

d) 5 salarii de baza  – pentru salariati cu vechimea in munca intre 10 si  15 ani;

e) 6 salarii de baza – pentru salariati cu vechimea in munca peste 15  ani ;

(2) Se considera vechime in unitate, in sensul prevederilor alin. 1, perioadele de timp in care salariatul a lucrat in baza unui CIM legal incheiat cu SC AITT SRL.

Art. 34. (1) Incepand cu 01.10. 2018,  salariile tuturor angajatilor,  se vor majora cu 200 lei .

(2) Intre muncitorul necalificat si celelalte categorii de personal , se va asigura o  departajare stabilita prin grila de salarizare din Anexa 4 .

Art. 41. Pe perioada de valabilitate a prezentului contract se vor acorda tichete de masa in valoare de 15 lei / zi lucrata, pentru toti salariatii din Societate, conform numarului de zile lucratoare din cadrul unei luni calendaristice.         

Solicitarea Sindicatului Valahia in ceea ce priveste ierarhizarea salariilor in cadrul SC AITT SRL  – Anexa 4, este urmatoarea:

Ierarhizarea salariilor de baza  in SC AITT SRL :

  1. Muncitor necalificat  –   1900 lei ;
  2. Muncitor calificat –   2280 lei;
  3. Conducatori auto microbuze – 2380 lei;
  4. Conducatori auto autobuze –  2480 lei ;
  5. Conducatori auto autobuze articulate –  2580 lei
  6. Personal administrativ pentru care conditia de pregatire este studii liceale  – 2280 lei ;
  7. Personal administrativ pentru care conditia de pregatire este studii postliceale  – minim 2380 lei ;
  8. Personal incadrat pentru care conditia de pregatire este scoala de maistri  – minim 2480  lei ;
  9. Personal incadrat pentru care conditia de pregatire este studii superioare  – minim 2600 lei ;

Ne cerem scuze tuturor persoanelor care utilizeaza transportul public si care vor fi afectate de actiunea grevista insa greva este legala si este singurul instrument legal prin care speram sa rezolvam problemele salariatilor din SC AITT SRL, care au restante la acordarea unor drepturi salariale inca din luna august 2017 si vor sa nu mai fie platiti in continuare cu salariul minim la nivel national.

 

La momentul declansarii GREVEI GENERALE, Sindicatul Valahia va aviza actiuni publice de protest, cu respectarea stricta a Legii Adunarilor Publice.

 

 

                                                                       Presedinte Sindicatul Valahia

 

Dragodanescu Nicolae

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial