19 martie 2024
“Vinerea Floriilor”, ediția a V-a, la Târgovişte

“Vinerea Floriilor”, ediția a V-a, la Târgovişte

afis---vinerea-floriilor-2019COMUNICAT DE PRESĂ

În calendarul creştin ortodox, Sărbătoarea Sfintelor Paşti ocupă cel mai important loc, tradiţiile satului alcătuindu-se în jurul acesteia.

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură, alături de Arhiepiscopia Târgoviștei, va organiza o zi dedicată semnificațiilor acestei sfinte sărbători. Astfel, în data de 19 aprilie 2019, începând cu ora 18.00, la Casa Tineretului, vă invită să participați la evenimentul “Vinerea Floriilor”, ediția a V-a, Floriile fiind sărbătoarea care ne aminteşte de intrarea triumfală a Domnului în Ierusalim, înainte de Patimi. 

Într-un regal muzical de excepție, în premieră, vor urca pe scenă, în cadrul unui concert coral extraordinar, două corale de prestigiu. 

Corala bărbăteascăArmonia, din Constanța, reprezintă, fără îndoială, un reper important în peisajul coral românesc și nu numai. Amintim faptul că, de-a lungul timpului, a obținut premii importante la concursuri naționale și internaționale, cele mai valoroase premii din palmares fiind medaliile de aur – secțiunea folclor și muzica religiilor – la Olimpiada Corală Mondială.

Corala Catedralei Mitropolitane Târgoviște, este un reper muzical-artistic și bisericesc pentru municipiul Târgoviște, dar și pentru județul Dâmbovița, Corala funcționând cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Mitropolit Nifon şi este dirijată de Mihail Vlădăreanu. Așadar, înaintea Sfintelor Sărbători de Paște vă învităm, alături de noi, la un moment de reflexie interioarăși bucurie duhovnicească, pe acordurile unor lucrări din literatura muzicală românească de mare valoare artistică.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial