Video – Turiști lituanieni, salvați de jandarmii montani dâmbovițeni | TargovisteNEWS

Video – Turiști lituanieni, salvați de jandarmii montani dâmbovițeni

Webp.net-resizeimage-17Turiști lituanieni salvați din Canionul Horoabei

În noaptea de 27/28 iunie a.c., jandarmii din cadrul Postului Montan Peștera au intervenit în Munții Bucegi pentru a sprijini doi turiști străini, care au solicitat ajutor.

Tinerii, cu vârsta cuprinsă între 30 și 35 de ani, au plecat într-o drumeție de la telecabina Peștera, pe Valea Horoabei și intenționau să ajungă la un loc de cazare din zona Padina.

La un moment dat, turiștii s-au abătut de la traseul practicat, au intrat în “Canionul Horoabei” și nu a mai putut continua deplasarea din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile și a faptului că nu erau echipați corespunzător.

Ajunşi la faţa locului, jandarmii montani i-au găsit pe cei doi lituanieni epuizați fizic și dezorientați.

Nefiind necesară acordarea măsurilor de prim-ajutor  i-au condus în condiţii de siguranţă până la Padina, unde erau cazați.

Acţiunea de salvare s-a încheiat cu succes după 3 ore.

“Canionul Horoabei” este o zonă periculoasă, cu un grad de dificultate ridicat, ce poate fi parcursă numai cu echipament specific pentru alpinism.

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037 / 0749.034639  pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

Informare, Relații Publice şi cu Publicul

Life-Style

”Povestea iei”, la Curtea Domnească din Târgoviște

Expoziţia etnografică ”Povestea iei”   Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul să descopere ”Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, care va fi deschisă publicului miercuri, 24 iunie 2020, ora 14:00. ”În anul 2013, în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea [...]