16 aprilie 2024
VIDEO! Tânăr din Dâmboviţa, anchetat după ce a postat pe Facebook antrenamente dure cu câinii săi. Cum se apără

VIDEO! Tânăr din Dâmboviţa, anchetat după ce a postat pe Facebook antrenamente dure cu câinii săi. Cum se apără

fagetCurg reclamatiile impotriva unui tanar, de 20 de ani, dintr-un sat din Dambovita, dupa ce a postat pe pagina sa de Facebook mai multe antrenamente dure cu cainii lui de rasa.

In imaginile facute publice se vede cum stapanul isi pune un caine sa traga o caruta cu nisip, iar in altele isi sileste animalul sa stea inclestat cu falcile si sa atarne minute in sir la inaltime.

Tanarul spune ca isi iubeste nespus cei doi caini, un amstaff si un boxer. Sustine ca nu ii chinuie si doar ii ajuta sa isi dezvolte frumos musculatura. A distribuit pe pagina lui de Facebook mai multe videoclipuri dure cu lupte intre caini, pentru ca, spune el, il distreaza foarte tare. Toate acestea au scandalizat sute de internauti care si-au manifestat indignarea. Cateva ONG uri care lupta pentru drepturile animalelor au sesizat si politia, iar acum o ancheta este in plina desfasurare.

Madalin are 20 de ani si sustine ca s-a apucat de crescut caini pentru reproducere. Ii antreneaza, spune el, ca sa creasca frumos si sa ii pazeasca locuinta de hoti. Nici vorba sa ii pregateasca pentru lupte- afirma el.

“Am postat niste filmulete pe Facebook, de pe Youtube, cu niste caini din alte tari. Am fost chemat la politie pentru ancheta. Am aratat poze, dovezi, nu e adevarat. Ai mei nu au asemenea urme. Antrenamentele sunt doar pentru paza si protectie, nu i-am antrenat pentru lupte, ca la noi se fura mult in zona. Am vazut ca a si tras la caruta. A fost un pariu cu cineva, ea trage tare in lesa”, spune Madalin Ionita, stapanul cainilor.

Tratamentul dur aplicat unuia dintre caini este menit, spune el, distractiei personale.

“Apare si atarnata de o carpa, in spatele casei. Ea iubeste chestia asta, ea vrea. Intotdeauna cand ii dau drumul sa fac curat ea se duce acolo si sta atranata de o carpa, de o chestie”, mai spune tanarul.

Parintii ii iau apararea tanarului si spun si ei ca animalele nu ar fi deloc chinuite.

“Atat ce face copilul meu, ii agata o carpa si trage de carpa aia. I-a spus cineva ca asa se face, nicidecum la lupte. Nu il chinuie, el are nevoie de antrenament, sa isi dezvolte musculatura”, spune Damian, tatal lui Madalin.

“Le iubeste foarte mult, cati bani a bagat in ele, vaccinuri, calciu, tot ce e necesar. Chinuit, nu”, spune Marcela, mama tanarului.

“Madalin ii ingrijeste, are grija de ei, nu ii maltrateaza cu nimic, nu ii da la lupte. Cred ca nu ne iubeste pe noi cat iubeste cainii”, a a afirmat Ioana Epure, bunica tanarului.

Vecini se tem sa povesteasca daca tanarul isi maltrateaza sau nu cainii. Intre timp politistii l-au adus la audieri si au deschis dosar penal. Acum fac cercetari pentru a afla daca se face sau nu vinovat.

Sute de oameni au postat pe internet comentarii dure impotriva modului in care tanarul intelege sa isi antreneze cainii. Lucrurile s-ar putea complica daca anchetatorii vor stabili si ei ca tanarul incalca legea de protectie a animalelor.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial