29 martie 2024
VIDEO! Protest în faţa Penitenciarului Mărgineni, faţă de condiţiile din închisoare! “Dorm în pat numai cei care au muşchi!”

VIDEO! Protest în faţa Penitenciarului Mărgineni, faţă de condiţiile din închisoare! “Dorm în pat numai cei care au muşchi!”

protest-penitenciarProtest la penitenciarul de Maxima Siguranta Margineni, din judetul Dambovita. Rudele detinutilor s-au adunat in apropierea inchisorii, revoltate de conditiile de trai din spatele gratiilor.

Oamenii spun ca detinutii dorm in paturi pe care misuna plosnite si primesc mancare cu viermi. Multi s-ar fi si imbolnavit din cauza asta. Reprezentantii penitenciarului sustin insa ca nu sunt probleme si condamnatii nu s-au plans de nimic.

Timp de 5 ore, cat a durat protestul, rudele detinutilor au purtat banderole albe si au agitat pancarte in care acuzau coruptia din administratia penitenciarelor si discriminarile la care sunt supusi cei condamnati penal. Oamenii se plang de conditiile insuportabile de detentie.

Sotia unui detinut:In camere este foarte mare mizerie, au viermi in mancare, au decat o ora pe zi voie la apa calda.

Protestatar:Sunt saltele vechi, de 70-80 de ani, din calti, care sunt infectate, pline de acarieni si plosnite. Camera este foarte mica si supraaglomerata. Dorm in pat numai cei care au muschi, ceilalti dorm pe ciment.

Protestatar: Mancarea este infecta, va dau cu probe ca el s-a imbolnavit de ficat. La intrarea in penitenciar era sanatos, iar acum este bolnav cu ficatul, a mancat mancare stricata.

Oficialii penitenciarului sustin insa ca nu au au primit nicio reclamatie din partea celor care isi ispasesc pedeapsa la Margineni. In luna iunie insa, mai multi detinuti au incendiat saltele si au refuzat hrana, tot din cauza conditiilor insuportabile din celule.

Subinspector Elena Oana, purtator de cuvant Penitenciarul de Maxima Siguranta Margineni:Nu am primit plangeri, nemultumiri privind conditiile de cazare. Angajatii penitenciarului intervin in mod gradual pentru restabilirea ordinii, sigurantei detinerii, sigurantei persoanalului si a persoanelor lipsite de libertate. Nu a existat refuz de hrana.

Zeci de jandarmi si politisti au supravegheat protestul pana la sfarsit, ca sa nu degenereze in manifestari violente.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial