28 martie 2024
VIDEO! O fetiţă de 12 ani din Dâmboviţa a dispărut de acasă şi a petrecut o noapte pe câmp. Unde a fost găsită

VIDEO! O fetiţă de 12 ani din Dâmboviţa a dispărut de acasă şi a petrecut o noapte pe câmp. Unde a fost găsită

dispc2Au fost cautari disperate marti la pranz, in Contesti, judetul Dambovita, pentru gasirea unei copile de 12 ani, disparuta de-acasa de luni.

Fata locuieste la o ferma, impreuna cu trei frati si cu parintii, iar la Protectia Copilului cineva ar fi sunat sa spuna ca adultii consuma alcool si isi neglijeaza copiii, fara sa se ocupe de educatia si de injgrijirea lor. Din fericire copila a fost gasita.

dispc4A fost mobilizare de forte pe campul de la marginea comunei Contesti. Zeci de politisti, jandarmi si localnici au pornit in cautarea copilei disparute de ieri.

Parintii fetei le-au spus politistilor ca adolescenta a fost indemnata de sora ei mai mare, de 18 ani, sa plece de acasa.

dispc1In timpul cautarilor, unul dintre sateni a gasit chiar in spatele acestor copaci bluza cu care, se presupune, ca era imbracata adolescenta in momentul in care a disparut. Politistii au dat alarma.

Autoritatile vor sa afle de ce a fugit fata de acasa, mai ales ca s-a primit la Protectia Copilului o sesizare ingrijoratoare.

dispc5dispc3Mariana Manolache, asistent social Primaria comunei Contesti: “In sesizarea de la Protectia Copilului era mentionat ca parintii o neglijeaza si ca parintii sunt alcoolici.”

Dupa mai bine de 24 de ore de cautari, fata a fost gasita intr-o ferma parasita, la cativa kilometri de casa ei. Era infrigurata si zgribulita, iar acum anchetatorii incearca sa afle pas cu pas ce s-a intamplat cu ea de cand a disparut.
Copila a fost dusa la sectia de politie, unde va fi audiata.

dispcLa intrebari sunt luati si parintii ei, suspectat de neglijenta. Familia are patru copii, cu varste intre 9 si 18 ani. Fata disparuta avea multe absente la scoala, spun asistentii sociali. Si sora cea mare a abandonat scoala dupa 8 clase. Daca vor fi gasiti vinovati de neglijenta, parintii ar putea fi decazuti din drepturi, iar copiii ar putea ajunge in grija unor asistenti maternali.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial