24 aprilie 2024

VIDEO! O familie din Găești a rămas fără casă, după un incendiu violent

casaa4Opt suflete au ramas sub cerul liber, la Gaesti, in judetul Dambovita, dupa ce casa le-a fost distrusa de flacari.

Incendiul a pornit din cauza unui scurt-circuit, povestesc oamenii, produs la singurul aparat electric ramas in priza: un radio vechi, care le tinea de urat bunicii si fetitei ramase acasa.

casaa5Stefania Trica, bunica: “Cat am plans si cat m-am omorat ca s-a ales praful de toate alea, nu mai am decat ce e pe mine si copiii, ce au pe ei.”

Necazul a lovit o familie sarmana, cu 4 copii. Oamenii erau la munca atunci cand s-a pornit valvataia.

casaa3Marian Treipari, proprietarul casei arse: “A pornit incendiul de la un aparat de radio uitat in priza. Dupa ce s-a spart geamul atunci a primit oxigen si a pornit exact ca o bomba, asa mi-am spus vecinii, ca nu eram acasa. Unde locuiti acum? Seara o sa punem jos niste saltele, primite de la vecini, avem paturi, ne invelim afara.”

Cand a izbucnit incendiul nu era nimeni acasa; bunica si o nepoata erau plecate in vecini.

casaa1Maria Treipari, fiica propriatrilor pagubiti: “Ma multumesc ca n-a fost batrana in casa, ca ea merge foarte greu, are Parkinson, daca era in casa murea. A ars tot, tot, nu mai e nimic.”

Stefania Trica, bunica: “Daca nu se scula copilul ala, ardea ca soarecele si eu, m-a chemat o femeie, ca daca nu ma chema, eu ardeam.”

casaa2Cand au aflat de necaz, toti ai casei s-au adunat sa mai salveze cate ceva, dar era deja prea tarziu.

Ionut Soare: “M-a sunat sotia ca a luat foc. Prima oara n-am crezut. Cand am venit erau pompierii aici, deja stinsesera, apa in casa pana la glezne, totul era distrus.”

Vecinii spun ca vor pune mana de la mana sa ajute familia greu incercata, dar si posibilitatile lor sunt mici.

Mihai Nita: “O familie de oameni saraci, dar cinstiti, dar care se zbat. Au 4 copii frumosi, cu rezultate, care isi vad de scoala.”

casaa3Impresionati de soarta acestei familii, reprezentantii Crucii Rosii le-a sarit in ajutor si strange pentru ei materiale de constructie, haine si alimente.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial