19 aprilie 2024
Video. Noi imagini de la incendiul violent de la fabrica de saltele din Urlaţi

Video. Noi imagini de la incendiul violent de la fabrica de saltele din Urlaţi

Webp.net-resizeimage

Aseară, în jurul orei 22.09, un incendiu violent a cuprins cu repeziciune o hală care are ca obiect de activitate producția și depozitarea saltelelor, din localitatea prahoveană Urlați.
La sosirea echipajelor de pompieri la locul intervenției, incendiul se manifestata generalizat la întreaga construcție, pe o suprafata de aproximativ 1500 mp.
Pentru lichidarea flăcarilor, 52 de pompierii militari au acționat cu 9 mașini de stingere, o autoscară mecanică și două autospeciale de descarcerare. Totodată, la fața locului au fost trimise și două echipaje de prim-ajutor.
Preventiv, din cauza fumului dens degajat, aproximativ 50 de persoane, aflate în imediata apropiere au fost evacuate. La momentul izbucnirii incendiului, în cadrul obiectivului se afla doar paznicul, nefiind înregsitrate victime.
Avand în vedere degajarile mari de fum, pentru protecția populației aflată in proximitatea zonei de manifestare, a fost transmis mesaj prin intermediul sistemului Ro-Alert.
***

În momentul de față, incendiul de la fabrica de saltele nu este lichidat și se acționează în continuare cu 7 autospeciale de stingere.
Este o intervenție dificilă, pompierii se luptă cu flăcările de peste 9 ore, din cauza cantităților mari de materiale combustibile (baloți de vatelină, utilaje, tiruri și alte autoutilitare, saltele, bureți, lemn, butoaie cu diluanți și adezivi), a fumului dens, a temperaturilor ridicate si a gazelor toxice degajare.
Din cauza faptului că plafoanele construcției s-au prăbușit, iar hala nu mai prezintă siguranță pentru salvatori, pompierii asigură intervenția doar din exterior.
Totodată, din informațiile preliminare, pompierii au salvat o hală de 1400 mp cu produs semi finit, două sedii de birouri, blocul de locuințe, mai multe tiruri, mijloace de transport și autoutilitare.
La momentul transmiterii prezentei informări, intervenția este în desfășurare, incendiul este localizat, nu mai există pericol de propagare la vecinătăți, se depun eforturi susținte pentru lichidarea și înlăturarea efectelor negative.

 

sursa – ISU Prahova

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial