24 aprilie 2024
VIDEO EMOŢIONANT: Motocicliştii s-au adunat în Găeşti pentru a-l comemora pe poliţistul Marian Leaţă, lovit mortal de o maşină

VIDEO EMOŢIONANT: Motocicliştii s-au adunat în Găeşti pentru a-l comemora pe poliţistul Marian Leaţă, lovit mortal de o maşină

5_000049O suta de motociclisti au plecat, sambata, din Capitala spre Gaesti, Dambovita, acolo unde unul de-al lor a fost lovit in iunie de un sofer neatent.

Era un tanar politist pe motocicleta, care a murit nevinovat, spun prietenii sai adunati in amintirea lui. Motociclistii au aprins lumanari si le-au atras atentia inca o data celor din trafic sa fie cu ochii in patru, ca sa poata evita accidentele.

Marian, agent principal la Politia Rutiera Gaesti, se afla in timpul liber pe motocicleta, cand un sofer, care nu s-a asigurat, i-a taiat calea si l-a lovit violent. Un elicopter al Ministerului de Interne l-a transportat atunci de urgenta la Spitalul Floreasca din Capitala.

A doua zi, colegii lui Marian s-au adunat ca sa doneze pentru el sange. Insa, 9 zile mai tarziu, politistul s-a stins la doar 34 de ani. Acasa il asteptau sotia si un copil de numai un an si jumatate. Sambata, 100 de motociclisti din Targoviste si Bucuresti au organizat, cu sprijinul politiei rutiere, un miting in memoria lui. Motociclistii au pornit spre Gaesti unde au aprins lumanari.

7_000065Vrem sa nu se mai intample in viitor asemenea accidente in care motociclistii sa fie victime, iar acea sintagma “donatori de organe” sa fie scoasa din uz“, a spus Ion Constantin, organizator.

Vrem sa atentionam participantii la trafic, atentie la motociclisti. Daca ai oglinda, nu doar sa te barbieresti in ea, mai te si uiti din cand in cand“, a spus Sorin Lepadat, motociclist.

E adevarat ca si din lumea moto sunt oameni indisciplinati, rolul acestei campanii este sa-i sensibilizam si pe motociclisti si pe cei care nu sunt motociclisti, dar ne intalnim zi de zi cu ei in trafic“, a spus vicepresedintele Clubului Valah.

Nu suntem bagati in seama, suntem ignorati si unii dintre noi mai sfarsesc si tragic, cum e si cazul colegului de la rutiera“, a spus Cosmin Anton, motociclist.

Sa nu ne asiguram numai in oglinda retrovizoare stanga, sa aruncam privirea putin si catre umarul stang, avand in vedere acea pozitie, asa-zis unghi mort, in care motociclistul daca se afla in depasire la jumatatea autovehiculului nu mai poate fi vazut in oglinda retrovizoare“, a spus Ion Niculae, IPJ Dambovita.

In ultimii cinci ani, numai in judetul Dambovita, s-au produs 29 de accidente in care au fost implicati motociclisti.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial