16 aprilie 2024

VIDEO! E DE GROAZĂ! 550 de case din Vişineşti, în pericol de a fi îngropate de pământ!

visin5O ia pamantul la vale in Visinesti, judetul Dambovita. O alunecare de teren veche de mai multi ani s-a reactivat in zona de deal si pune in primejdie 550 de case.

Pamantul surpat a rupt deja un dig, iar paraul care traverseaza localitatea a iesit din matca. Astfel, gospodariile oamenilor sunt amenintate si de inundatii. Autoritatile au convocat comitetul pentru situatii de urgenta, insa pana acum specialistii nu au gasit solutii.

Din cauza ploilor din ultima perioada, dar si pentru ca zapada s-a topit, dealul din apropiere a luat-o la vale, iar peste 500 de locuinte din vecinatate sunt in peicol. Mai mult, paraul a iesit din matca, dupa ce digul s-a rupt.

Alarmat de situatia disperata in care se afla oamenii, primarul a cerut ajutor prefectului, care a convocat la randul lui comitetul pentru situatii de urgenta.

“Cele peste 500 de case sunt in pericol, am intervenit cu un utilaj, mare lucru nu putem face, risca sa se surpe si alte bucati de teren..”, a spus Nicolae Stoica, primarul comunei Visinesti.

In zona afectata de inundatii si aluncari de teren s-au facut in ultimii ani lucrari de amenajare a paraului. Se pare insa ca investitia nu a fost eficienta, din cauza terenului foarte instabil.

Nu e prima oara cand localnicii din Visinesti se confrunta cu astfel de probleme. Primavara si toamna, cand pamantul se imbiba cu apa, terenul o ia la vale amenintand culturile si gospodariile.

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial