28 martie 2024
VIDEO – După un weekend de foc, 30 de judeţe din ţară au intrat sub cod galben de ploi şi vijelii

VIDEO – După un weekend de foc, 30 de judeţe din ţară au intrat sub cod galben de ploi şi vijelii

codDupa un weekend de foc, de luni seara, 30 de judete din tara au intrat sub cod galben de ploi si vijelii, valabil pana miercuri dimineata.

Avertizarile meteo s-au adeverit deja. In Buzau, un rau a iesit din matca si mai multe gospodarii au fost inundate.

In Sinaia, in unele zone, pe strada, apa a avut si jumatate de metru. Prahova a fost luni sub cod portocaliu de ploi. Suvoaiele au inundat mai multe strazi din Sinaia si a fost nevoie de interventia pompierilor intr-un cartier unde apa atingea jumatate de metru.

Cand si-a dat seama de ce se intampla, un batran in varsta de 90 de ani a suferit un atac de panica.

Surprinsi de apa mare din pasaj, soferii nu au mai reusit sa isi continue drumul asa ca a fost nevoie de interventia pompierilor, iar autoturismele au fost abandonate.

Sofer: “Este apa de nu se poate trece, raman masinile ca intra apa la motor. Nu este facuta scurgerea cum trebuie, este in amonte nu in aval. Daca era in aval fura si apa asta, dar fiind in amonte o umple.”

Probleme au fost si in Azuga. Traficul pe DN1 a fost ingreunat din cauza ploii.

In zona de munte a judetului Buzau, pret de cateva zeci de minute, a turnat cu galeata. In unele localitati au cazut peste o suta de litri de apa pe metru patrat.

Raul Slanic a iesit din matca si a maturat tot ce i-a aparut in cale. Cateva drumuri comunale si doua podete au fost afectate de suvoaie. Apa a ajuns si in mai multe anexe gospodaresti.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial