29 martie 2024
VIDEO! Descoperire impresionantă în județul Dâmbovița! Are peste 2 metri și cântărește 250 de kilograme!

VIDEO! Descoperire impresionantă în județul Dâmbovița! Are peste 2 metri și cântărește 250 de kilograme!

mamut210814-5Are peste 2 metri si cantatreste mai mult de 250 de kilograme! Iata dimensiunile impresionante ale unui fildes de mamut descoperit in judetul Dambovita, pe malul Ialomitei.

mamut210814-4Arheologii spun ca ramasita de animal preistoric este de o valoare inestimabila si va intra in patrimoniul national. Fildesul trebuie mai intai conservat si restaurat, iar apoi va deveni piesa de muzeu.

mamut210814-1Cel care a descoperit gigantica fosila este un student, pasionat de arheologie. Se plimba pe malul Ialomitei, in apropiere de Doicesti, si nu i-a venit sa creada de ce-a zarit in nisip.

Ionut Popescu, student: “Este o defensa de mamut, un fildes de la 10.000 de ani in sus. Mi-am dat seama ce ar putea fi la dimensiunile astea si l-am sunat pe domnul profesor.”

Marian Cosac, profesor la Universitatea Valahia din Targoviste: “Este visul oricarui arheolog sa faca o astfel de descoperire. Va ajunge la muzeu.

mamut210814-3Desi nu este prima data cand vad ramasite de animale preistorice, profesorii de la Universitatea Valahia din Targoviste au ramas impresionati.

George Muratureanu, lector la Universitatea Valahia din Targoviste: “E o descoperire importanta, este o defensa de mamut, a doua descoperita in judetul Dambovita. Faptul ca am descoperit-o se datoreaza adancirii Ialomitei.

mamut210814-2Din cauza constructiei barajelor, albia Ialomitei s-a adancit in ultimii 50 de ani. Nu este exclus ca pe viitor si alte ramasite de animale preistorice sa iasa la suprafata.

Alexandru Radu, Direcţia Judeteana pentru Cultura: “Este o piesa de exceptie. Ea trebuie extrasa neaparat pentru ca vor exista precipitatii, raul se va umfla si este posibil sa dispara, s-o pierdem.

Bucata de fildes va trece printr-un proces de conservare, apoi, ncepand de anul viitor, va putea fi admirata la Muzeul Evolutiei si Tehnologiei in Paleolitic.
 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial