24 aprilie 2024

VIDEO: Băiatul, de 13 ani și unchiul lui, dispăruți pe râul de la Potlogi, au fost găsiți morți

dpotl2Un copil de 13 ani si unchiul sau de 41 de ani au fost gasiti sambata inecati in raul Arges, in zona localitatii dambovitene Potlogi, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dambovita.

Rudele s-au speriat cand le-au gasit bicicletele si papucii pe malul Argesului si banuiesc ca s-ar fi inecat. Au chemat in ajutor pompierii, care au cautat trupurile pana noaptea tarziu si vor relua operatiunea sambata, pe lumina.

Copilul de 13 ani si unchiul sau au vrut probabil sa se racoreasca, spun rudele, si au intrat in apele periculoase ale Argesului.

Mama copilului: “Peste tot, peste tot l-am cautat, striga-l, zbiara, suna… Cate apeluri, Doamne, si n-a venit nimeni sa ma salveze…”

Reporter: “Stia sa inoate?
Eugen Iosub, unchiul copilului: Foarte putin. Unchiul lui stia.
Reporter: Ce banuiti ca s-a intamplat?
Eugen Iosub, unchiul copilului: S-au inecat. Zona este periculoasa, multe excavatii…”

Copilul fusese lasat temporar in grija rudelor. Mama lui era plecata in Capitala sa-i cumpere baiatului o bicicleta – surpriza de ziua lui, care ar fi trebuit sarbatorita curand. Tatal este la munca, in Valcea.

Prietena de familie: “A venit cu unchiul aici, sa se scalde si s-a intamplat ce s-a intamplat, nu l-a mai gasit…”

Cand au vazut ca se insereaza si cei doi nu mai apar acasa, rudele au mers sa-i caute. Cand le-au descoperit lucrurile pe malul Argesului, s-au gandit la ce era mai rau. Au sunat la 112 si au cerut ajutorul pompierilor.

Capitan Marius Canciu, ISU Dambovita: “Aici este o zona excavata, se vede latimea raului, destul de mare viteza raului si a vartejelor.”

“In seara zilei de 17 iulie, in jurul orei 20,30, echipajele ISU Dambovita au fost solicitate pentru cautarea unui barbat (41 de ani) si a unui minor (13 ani) presupuse a fi disparut in raul Arges. La fata locului s-a deplasat un echipaj cu barca de la Detasamentul de pompieri Titu si un echipaj de la Garda de Interventie Potlogi. Dupa aproape trei ore de cautare pe albia raului Arges, in conditii dificile generate de intuneric si curentii puternici ai apei, operatiunea a fost intrerupta in jurul orei 23,50, persoanele disparute nefiind gasite”, se arata in comunicatul ISU Dambovita.

Aproape de miezul noptii, echipajele de salvatori au sistat cautarile.Sambata cautarile au fost reluate, la actiuni participand si o echipa de scafandri, iar trupurile celor doi au fost gasite intr-o portiune excavata, unde adancimea apei era de patru – cinci metri.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial