20 aprilie 2024

VIDEO: Alerta cu bombă de la cele două licee din Târgoviște a fost falsă. Urmează să fie identificată persoana care a trimis mesajele

bal4Alerta cu bomba de la liceele ”Constantin Carabella” si ”Balasa Doamna” din Targoviste a fost falsa, autoritatile care au verificat cele doua cladiri in care functioneaza unitatile de invatamant negasind niciun dispozitiv exploziv.

Politistii urmeaza sa identifice persoana care a trimis mesajele privind alarmele. Potrivit purtatorului de cuvant al Prefecturii Dambovita, Andreea Dinu, autoritatile din judet au finalizat verificarile in cele doua licee din Targoviste unde s-a anuntat prin sms ca ar fi amplasate dispozitive explozive, fara sa gaseasca vreun astfel de dispozitiv.

Pana la ora transmiterii acestei stiri, nu se stie cine este persoana care a trimis la IPJ Dambovita si Inspectoratul de Jandarmi mesajele prin care anunta ca in cele doua licee au fost amplasate bombe.

Prefectul judetului Dambovita, Antonel Jijiie, declara ca au fost primite doua mesaje privind amplasarea de bombe la Colegiul National ”Constantin Carabella” si la Liceul de Arta ”Balasa Doamna” din Targoviste, in unul dintre acestea mentionandu-se ca la ora 11.00 ”vor fi aruncate in aer cele doua scoli”.

Antonel Jijiie afirma ca initial a fost primit un sms prin care autoritatile erau informate ca Liceul ”Constantin Carabella” si Liceul de Arta ”Balasa Doamna” din Targoviste vor fi aruncate in aer, ”daca niciun reprezentant nu va veni in fata Primariei, la ora 7.36, pentru negocieri”.

Prefectul Jijiie a spus ca la momentul anutului cu bomba cursurile in cele doua licee nu incepusera, iar autoritatile nu au mai permis accesul elevilor si al cadrelor didactice in cele doua unitati de invatamant. Cursurile in cele doua licee, care se afla in aceeasi curte, au fost suspendate pe perioada verificarilor.

Sute de elevi si profesori, evacuati

Sute de elevi si cadre didactice de la Colegiul National ”Constantin Carabella” si Liceul de Arta ”Balasa Doamna” din Targoviste au fost evacuati, iar cursurile au fost suspendate dupa ce persoane neindentificate au anuntat ca in cele doua scoli au fost amplasate bombe. Liceele sunt in aceeasi curte.

Surse din administratia locala au declarat pentru News.ro ca alertele au fost primite de Politia Judeteana Dambovita si Inspectoratul de Jandarmi, autoritatile decizand evacuarea de urgenta a elevilor. Echipe pirotehice fac verificari in incinta claditilor celor doua scoli.

Politia solicitand sprijinul SRI in acest caz. “Suntem prezenti la un liceu din Targoviste, la solicitarea Politiei. Politia a primit un apel anonim de amenintare cu bomba si ne-a solicitat sprijinul. Suntem la fata locului si intreprindem toate masurile standard“, a spus purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea.

El a venit ulterior cu precizari. “Sunt doua licee in aceeasi curte. Nu e niciun elev inauntru, pentru ca nu au mai intrat elevii azi dimineata la cursuri, dat fiind apelul anonim primit de Politie. In acest moment, se verifica ambele cladiri”, a adaugat Marincea.

Prefect: Am primit un mesaj prin care se anunta ca la ora 11.00 vor fi aruncate in aer cele doua licee

Prefectul judetului Dambovita, Antonel Jijiie, a afirmat ca initial a fost primit un sms prin care autoritatile erau informate ca Liceul ”Constantin Carabela” si Liceul de Arta ”Balasa Doamna” din Targoviste vor fi aruncate in aer, ”daca niciun reprezentant nu va veni in fata Primariei, la ora 7.36, pentru negocieri”.

”La 7.36, negociatorii de la Politie au mers acolo, dar nu era nimeni. Am primit apoi alt mesaj prin care se anunta ca la ora 11.00 vor fi aruncate in aer cele doua scoli, dat fiind ca negociatorii nu sunt seriosi. Nu stim despre ce seriozitate era vorba”, a declarat prefectul.
De asemenea, el a mentionat ca a fost intrerupta alimentarea cu gaze, iar la ora 10.45 va fi oprita si energia electrica.

Prefectul a precizat ca autoritatile vor verifica de unde au fost cumparate cartelele pre-pay de pe care au fost trimise cele doua mesaje prin care erau anuntate alertele cu bomba. ”Va fi greu sa gasim cine a declansat alerta”, a mentionat prefectul.

El a mai spus ca Liceul de Arta ”Balasa Doamna” a fost deja verificat si nu s-a gasit niciun dispozitiv exploziv, iar in prezent echipele de pirotehnisti se afla la Colegiul National ”Constantin Carabella”.

Prefectul Jijiie a spus ca la momentul anutului cu bomba cursurile in cele doua licee nu incepusera, iar autoritatile nu au mai permis accesul elevilor si al cadrelor didactice in cele doua unitati de invatamant.

Prefectura recomanda oamenilor sa-si pastreze calmul si ”sa nu intre in panica intrucat autoritatile competente sunt in teren si deruleaza activitati specifice pentru prevenirea oricarui eveniment negativ”.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial