25 aprilie 2024
VEŞTI BUNE PENTRU MICROBIŞTI! La Târgovişte se va naşte o nouă echipă de fotbal!

VEŞTI BUNE PENTRU MICROBIŞTI! La Târgovişte se va naşte o nouă echipă de fotbal!

La Târgovişte se va naşte o nouă echipă de fotbal! Toate forţele locale s-au unit într-un proiect interesant, ce va fi coordonat de Gică Popescu şi Ion Crăciunescu! Noul club va înghiţi pe CSM Târgovişte, ale cărui cadre nu au fost acceptate în combinaţie. Ghiorghi Zotic nu are loc nici în acest proiect, unde va putea fi cooptat în schimb fostul prefect Victor Sanda

Dezamăgit de comportarea penibilă a celor de la CSM Târgovişte, dar şi de neputinţa echipei lui Zotic, care a ratat promovarea în divizia B în ultima etapă, Florin Popescu a demarat un proiect fotbalistic interesant, alături de fostul internaţional Gică Popescu. “Fotbalul târgoviştean este divizat de orgolii şi are nevoie de un lider, iar acest va fi Gică Popescu. Din acest moment fotbalul a devenit prioritatea numărul 1 în sportul dâmboviţean, asta pentru că oraşul şi judeţul merită o echipă frumoasă şi curată. Le mulţumesc celor de la baschet pentru performanţele obţinute, însă cred că fotbalul a fost neglijat şi merită mai mult”, s-a exprimat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, un pasionat al sportului rege. “Vreau să lansez un avertisment către cei care până acum au jumulit fotbalul, să nu se apropie de acest proiect, aici nu e loc decât pentru oameni serioşi!”, a sunat ca un trăsnet glasul preşedintelui, spulberând iluziile oportuniştilor. Aici l-am putea descoperi însă pe fostul prefect Victor Sanda, un personaj cu sânge de microbist după ce a finanţat vreme de câţiva ani pe Chindia Târgovişte.

Costel Pană este antrenorul preferat

Chiar dacă l-a atras în proiect şi pe primarul Gabriel Boriga, Florin Popescu nu a dorit să preia structura CSM şi nici pe oamenii de acolo, mulţi dintre ei cu o imagine compromisă de scandalurile uriaşe care au lovit clubul. Aşa se face că va apărea o structură separată, care îl va avea preşedinte de onoare pe Gică popescu, urmând ca fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu să coordoneze totul din postura de manager. Oameni de fotbal de mare calibru, cei doi au mirosit repede ce le poate pielea celor de la CSM, de unde l-au oprit doar pe Adrian Bogoi, care va lucra foarte probabil ca “secund” al lui Costel Pană, antrenorul preferat pentru acest proiect. În combinaţie va intra şi venerabilul Titi Ionescu, în postura de delegat, în schimb vor rămâne pe dinafară toţi oamenii lui Ciprian Iugulescu. Popescu şi Crăciunescu au organizat câteva trialuri, în urma cărora au selectat câţiva jucători din judeţ şi chiar de la CSM.

Primăria va susţine un sfert din bugetul clubului

Conducătorii noului club, ajutaţi consistent şi de Pompiliu Nedelcu, directorul DS Dâmboviţa, lucrează acum la formalităţile juridice. Aproape sigur, echipa va activa la nivelul diviziei C şi va evolua pe Stadionul “Eugen Popescu”, printre variantele de denumire aflându-se şi mult apreciata Chindia Târgovişte. “Consiliul Local se va alătura acestui proiect şi va asigura undeva între 20-25 % din bugetul clubului. Au fost atrase aici două somităţi ale fotbalului românesc, care au putere deplină să facă ce vor. Nimeni nu îşi va permite să se bage peste asemenea valori ori să le dea sfaturi, asta pentru că sunt doi profesionişti, în care ne punem toată speranţa că vor reuşi”, a punctat primarul Gabriel Boriga, partener într-un proiect cu o priză extraordinară în rândul opiniei publice, mult mai atrasă de fotbal decât de baschet. Cum rostul retrogradatei CSM Târgovişte nu mai există, aceasta va dispărea, urmând ca municipalitatea să mai finanţeze doar grupele de juniori. “Echipa de seniori a clubului nu se va mai înscrie în viitoarea ediţie de campionat, unde vom continua doar cu juniorii republicani şi mai mici”, s-a exprimat Ciprian Iugulescu, preşedintele lui CSM. Cât priveşte FCM Târgovişte, finanţatorul Ghiorghi Zotic nu este agreat nici în acest proiect, fiind perceput ca un personaj alunecos, cu o credibilitate îndoielnică.

COSTIN MIHAI

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial