20 aprilie 2024

Veşti bune! Mai puţine infracţiuni în Târgovişte!

jaft4Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dâmboviţa informează cetăţenii :

În primele zece luni ale acestui an, infracţionalitatea sesizată la nivelul Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Târgovişte, în scădere!

Secţia nr.1 Poliţie Rurală Târgovişte are în responsabilitate o suprafaţã totală de 261,04 km2 şi deserveşte o populaţie de 43.568 locuitori dispuşi în 26 de sate.

Sediul secţiei este în incinta Poliţiei Municipiului Târgovişte, iar distanţa de la sediul secţiei pânã la cea mai îndepărtată comună este de 25 km.

Situatã în partea centralã a judeţului, Secţia nr. 1 de Poliţie Rurală se învecineazã la nord cu localităţile Vulcana Pandele, Brăneşti şi Glodeni, la nord-est cu localităţile Ocniţa şi Gura Ocniţei, la est cu comunele Comişani, Bucşani şi Băleni, în partea de sud cu localităţile Sălcioara şi Gura Şuţii, iar în partea de vest cu localităţile Lucieni, Raciu, Dragomireşti, Măneşti şi Tătărani.

De asemenea, această secţie are în arondare 8 posturi de poliţie, respectiv: Aninoasa, Şotânga, Doiceşti, Răzvad, Ulmi, Văcăreşti, Perşinari şi Nucet.

În perioada ianuarie-octombrie a.c., la nivelul Secţiei nr.1 Poliţie Rurală Târgovişte au fost sesizate 1.042 de infracţiuni, cu 23 mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din totalul infracţiunilor sesizate, 36 au fost economico-financiare (-18) şi 918 judiciare (-19).

În ceea ce priveşte infracţionalitatea constatată, poliţiştii de la secţie şi cei de la posturile de poliţie arondate au constatat 1.092 de infracţiuni, dintre care 6 economico-financiare şi 647 de natură judiciară.

Astfel, au fost constatate 489 de infracţiuni contra persoanei, 485 contra patrimoniului şi 88 contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice.

Din categoria infracţiunilor contra patrimoniului, cele mai multe constatări au reprezentat infracţiuni de furt, respectiv 248 de fapte.

Referitor la sancţiunile contravenţionale, în perioada de referinţă, poliţiştii au aplicat 1393 de amenzi, dintre care 555 au fost conform prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 55 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Totodată, 685 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate cetăţenilor pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1990 privind ordinea şi liniştea publică.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial