18 aprilie 2024
VA MERGE LA RĂCARI: Uite cu ce se mândresc pompierii dâmboviţeni!

VA MERGE LA RĂCARI: Uite cu ce se mândresc pompierii dâmboviţeni!

autospÎncepând cu data de 01 octombrie 2014, o autospecială nouă de intervenţie cu apă şi spumă a intrat în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” al judeţului Dâmboviţa, aceasta urmând a fi repartizată Gărzii de Intervenţie Răcari din cadrul Detaşamentului de Pompieri Titu.

Autospeciala a fost achiziţionată prin finanţarea obţinută, în cadrul unui proiect european, de către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară ”Situații de Urgență Sud Muntenia”, în care Consiliul Județean Dâmbovița este membru.

Activitatea reprezintă un alt pas în dotarea cu tehnică de intervenție a subunităților I.S.U. ”Basarab I” Dâmbovița prin proiectul “Achiziţii echipamente specifice pentru îmbunătăţirea capacităţii şi calităţii sistemului de intervenţie în situaţii de urgenţă şi pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi a primului ajutor calificat în regiunea Sud Muntenia etapa a-II-a”, în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2007-2014, Axa prioritară 3, Domeniul de intervenţie 3.3, derulat prin Consiliul Județean Dâmbovița.

Autospeciala este de tip SCANIA şi are în componență: scule și accesorii pentru intervenția la incendii, complet de intervenție la descarcerare și alte echipamente. Dispune de tracțiune 6×6 și poate fi utilizată și în teren accidentat. Rezervorul poate înmagazina 9000 litri de apă şi 900 litri de spumogen, este din polipropilenă și poate transporta și apă potabilă. Autospeciala mai are în dotare și un tun pentru apă și spumă cu acționare manuală.

Tot prin acest program, până la sfârşitul anului 2014, va mai fi achiziţionată o autospecială pentru dotarea I.S.U. ”Basarab I” Dâmbovița, cu aproximativ aceleaşi caracteristici, dar cu rezervorul de apă cu capacitatea de 7000 litri.

COMPARTIMENT INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial