Va fi haos dacă va ninge! Cinci tronsoane de drumuri din Dâmboviţa, fără contract pentru deszăpezire! | TargovisteNEWS

Va fi haos dacă va ninge! Cinci tronsoane de drumuri din Dâmboviţa, fără contract pentru deszăpezire!

www.mariusbuga.ro_images_01.2014_zapada11„Avem şapte tronsoane de drumuri judeţene împărţite, sunt deja adjudecate două, pentru cinci am ţinut trei proceduri de licitaţie publică, din păcate, nu s-a prezentat mai nimeni.

Aşa cum ştiţi, am reuşit să mai facem o dotare pentru societatea comercială Lucrări Drumuri şi Poduri cu încă două utilaje, sperăm şi am cerut celor de la Lucrări Drumuri şi Poduri să facă o analiză foarte corectă şi, dacă nu avem alte soluţii, să trecem la închirierea unor utilaje pe care să le folosim în cazul în care va începe să ningă.

Este o procedură de achiziţie, nu putem să impunem noi participarea… Cert este că nu vin la aceste proceduri din două considerente, unul este acela că nu se plătesc orele de staţionare şi al doilea este că în Caietul de sarcini am pus ca acele utilaje să fie dotate cu tahografe, ca să avem o evidenţă foarte clară a deplasărilor în teren şi a orelor efectiv lucrate.

De exemplu, la momentul acesta, zona montană nu este acoperită, nici zona de sud a judeţului nu este acoperită… Am făcut o evidenţă şi cu personalul primăriilor, pentru că, dincolo de toate astea, foarte unităţi administrativ teritoriale şi-au luat utilaje proprii, buldoexcavatoare, pe fel de fel de proiecte, mai au şi închiriate, avem o situaţie făcută, astfel încât iarna să nu ne prindă descoperiţi.

Ştiu că s-a făcut procedura pentru aprovizionarea cu material antiderapant, cu sare, cu nisip, dar a spune cuiva să vină la o procedură de achiziţie publică, dacă nu vrea să vină, este mai dificil din punctul nostru de vedere, dar nu suntem singurul judeţ din ţară aflat în situaţia aceasta”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Life-Style

„Oxigen pentru generaţiile viitoare”, la Răcari!

Sute de puieţi au fost plantaţi între Răcari şi Ghimpaţi, la iniţiativa primarului Marius Caraveţanu şi a echipei sale. Organizatorii s-au ghidat după motto-ul „Oxigen pentru generaţiile viitoare”, iar acţiunea s-a bucurat de un real success. Alături de cei de la primăria Răcari au venit o mulţime de elevi, profesori, dar şi angajaţi ai Direcţiei [...]