USR Dâmboviţa, zeci de solicitări la primării despre lucrările contractate | TargovisteNEWS

USR Dâmboviţa, zeci de solicitări la primării despre lucrările contractate

67289527_887904034913775_82191Cu paşi mărunţi, dar importanţi, USR Dâmboviţa începe să iasă din anonimat. După rezultatele uimitoare de la alegerile europarlamentare, când formaţiunea condusă de Dan Barna a reuşit să câştige multe oraşe din Dâmboviţa, dar şi comune importante, membrii USR au înţeles că e cazul să muncească din ce în ce mai serios pentru alegerile prezidenţiale, dar şi pentru locale.

USR-iştii au trimis zeci de adrese autorităţilor din judeţ pentru a afla pe ce şi cum este cheltuit banul public, cine face lucrările şi în ce condiţii.

Mai mult, cei de la USR îşi doresc să fie puse în practică proiectele privind transparentizarea activităţilor instituţiilor publice, dar şi rezolvarea problemelor privind câinii fără stăpân sau semaforizarea trecerilor de pietoni din vecinătatea şcolilor.

“Uniunea Salvati Romania, Fililala Județeană Dâmbovița,  prin cele șapte filiale locale ale sale (Târgoviște, Găești, Pucioasa, Lucieni, Dărmănești, Crevedia, Moreni)   a înaintat anul acesta , către 16 UAT-uri  ( Crevedia, Găești, Moreni, Runcu, Mogoșani, Petrești, Gura Foii, Ludești, Dragodana, Valea Mare , Hulubești, Dărmănești, Caragiale, Târgoviște, Vlădeni, Valea Lungă)  următoarele :

  • Solicitări de Informații pe legea 544/2001 către UAT-uri ( despre lucrări contractate, rapoarte, Hotărâri de Consiliu Local)  - 78 la număr.
  • Solicitări de Informații pe legea 544/2001 către alte instituții (CNAIR, Curtea de Conturi, Romsilva, Prefectură, Ministerul Finanțelor, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Transporturilor)
  • Plângeri Administrative  – aproximativ 46 la număr
  • Procese în Contencios Administrativ și Fiscal  – 19 la număr
  • Propuneri sau Proiecte depuse: Buget Participativ, Transparentizarea Primăriei, Sterilizarea Câinilor, Semaforizare treceri de pietoni din proximitatea școlilor, solicitări de dezbatere publică a bugetului)
  • Sesizare Corp de Control al Guvernului pentru lipsa rapoartelor de activitate
  • Contestații Bugete locale
  • Contestații Hotărâri de Consiliu Local
  • Prezență la ședințele de Consiliu Local
  • Interpelari la Ministrul Transporturilor si Ministrul Educației Naționale”, se precizează într-o informare a USR Dâmboviţa.
Life-Style

Gest de suflet făcut de voluntari pentru o familie sărmană, din Vulcana Băi

COMUNICAT DE PRESĂ De ziua Voluntariatului, acţiune umanitară a pompierilor târgovişteni la o familie din comuna Vulcana Băi Astăzi, 05 decembrie, în urma inițiativei unui voluntar ISU care activează și ca polițist local la Vulcana Băi, pompierii de pe o tură de serviciu de la Detaşamentul Târgovişte s-au mobilizat pentru a ajuta o familie nevoiaşă [...]