19 aprilie 2024
Urban Titu, REVENIRE SPECTACULOASĂ pentru urcarea pe podium!

Urban Titu, REVENIRE SPECTACULOASĂ pentru urcarea pe podium!

1. titu - chiajnaUrban Titu a ajuns să fie de neoprit în Liga a 3-a. Divizionara C dâmboviţeană s-a transformat într-o perioadă scurtă de timp din surpriza plăcută a campionatului într-o echipă imbatabilă în seria C3.

Condusă excelent de pe banca tehnică de Rică Neaga, trupa „vişinie” a devenit echipa momentului în Dâmboviţa, dar în acelaşi timp şi o formaţie respectată în fotbalul românesc.

Mai mult de atât, la capătul succesului cu Concordia 2 Chiajna, Urbanul a urcat pe podiumul seriei C3 şi a atins al şaptelea meci fără înfrângere. Pe un stadion de Liga I, formaţia dâmboviţeană s-a comportat ca la carte şi nu a lăsat niciodată „satelitul” Concordiei să se gândească la cucerirea vreunui punct.

Titu a trecut de echipa a doua a Chiajnei după ce revenit spectaculos pe tabelă şi a arătat o adevărată lecţie de fotbal. În prima repriză, dâmboviţenii au analizat în întregime potenţialul adversarului, după care, în actul secund l-au îngenuncheat când i-a fost lumea mai dragă. Jocul în forţă al dâmboviţenilor a oferit Urbanului şansa deschiderii scorului în trei rânduri, dar Cârstea (10, 13) şi Petculescu (18) nu s-au aflat în zi de graţie.

Şuturile primului jucător au ocolit spaţiul porţii, iar „trasorul” celui de-al doilea s-a oprit în braţele lui Gudea. În urma irosirii celor trei şanse de gol, Urbanul a căutat imediat să-şi surprindă adversarul cu jucătorii din linia mediană.

Până când aceştia au ajuns să găsească soluţiile optime de finalizare, echipa lui Diniţă a încercat să străpungă buturile lui Iordan, prin Crăciun (21), Albu (23), Dodo (28) şi F. Ilie (39), dar de fiecare dată execuţiile acestora au ocolit spaţiul porţii. Iar apoi, după îndelungi căutări de gol, norocul i-a surâs pe neaşteptate Concordiei 2. În urma unei lovituri libere, Savu a marcat norocos (56), cu ajutorul zidului, în dreapta lui Iordan. În schimb, pentru Urban, reuşita gazdelor a reprezentat scânteia aprinderii motorului condus de Neaga.

Ivaşcu şi Rădescu, artizanii victoriei

Când componenţii Concordiei 2 se considerau deja învingători, mijlocaşii titeni ies la rampă şi produc un adevărat taifun la poarta lui Gudea. La intrarea în ultima jumătate de oră a meciului, Ivaşcu a restabilit egalitatea (60), printr-o „torpilă” de la marginea careului, după care Rădescu, cu şapte minute înainte de ultimul fluier al arbitrului, a marcat golul care a stabilit echipa învingătoare.

La capătul celor două reuşite, pasele decisive au venit, pe rând, de la Rădescu şi Corbu, din părţile laterale ale terenului. În partida cu Concordia 2, Titu a avut şi un gol anulat pe motiv de ofsaid, când Pâslaru a fructificat foarte bine centrarea lui Mărgăritescu, realizată de la mijlocul terenului. Duelul dintre echipa a doua a Chiajnei şi Urban s-a încheiat în aplauzele celor 120 de fani titeni, adresate jucătorilor „vişinii”, dar şi antrenorului Rică Neaga, care a creat în doar opt etape o nouă faţă formaţiei dâmboviţene.

După victoria cu ilfovenii, Urban a urcat pe locul secund în clasament, la egalitate de puncte cu liderul CS Afumaţi (15), dar şi cu menţiunea că CS Ştefăneşti are un joc mai puţin disputat. 

Declaraţii

Adrian Neaga – antrenor Urban:„Ne bucurăm că am putut învinge o echipă matură şi extrem de puternică. Băieţii merită felicitaţi că au dat din nou dovadă de caracter şi de o ambiţie ieşită din comun. Este numai meritul lor pentru acest succes. Este foarte bine că am putut învinge după ce am întors scorul de la 1-0 pentru gazde. Ne bucurăm că mergem pe aceeaşi linie ascendentă pe care am început-o în urmă cu şapte etape. Avem o echipă bună care poate învinge orice adversar din serie. Suntem cu toţii fericiţi că am reuşit să urcăm pe locul secund în clasament. Important va fi ca de acum înainte să continuăm pe acelaşi drum bun şi să avem parte de cele mai bune rezultate”.

Laurenţiu Diniţă – antrenor Concordia 2:„O înfrângere dureroasă la care nu m-am aşteptat. Eu consider că echipa mea a dominat jocul, dar două greşeli nepermise ne-au împins să pierdem toate cele trei puncte. Toate lucrurile au fost la un  moment dat în favoarea noastră, conduceam cu 1-0, dar erorile defensive ne-au costat. Per ansamblu am jucat bine, dar trebuie să ţinem cont că noua ne-au lipsit câţiva jucători de bază. Despre arbitraj numai pot spune nimic. Am avut penalti neacordat, iar Titu trebuia să aibă o eliminare, dar arbitrul nu acordat nimic. Titu este o echipă bună, arţăgoasă şi care va pune multe probleme în campionat de aici înainte”.

Andrei Ivaşcu – mijlocaş Urban:„O victorie importantă obţinută după ce ne-am pregătit exemplar toată săptămâna. În urma modului în care am abordat jocului trebuia să câştigăm. Înaintea acestui meci eram pregătiţi pentru un succes. Mă bucur că am reuşit să marchez pentru prima dată în acest campionat şi sper să am evoluţii pe măsură şi în meciurile viitoare. Este bine că am ajuns pe un loc fruntaş în serie. Sperăm să rămânem pe podium până la finalul campionatului”.

Ionuţ Rădescu – mijlocaş Urban:„Ne bucurăm foarte mult pentru această victorie. Mă bucur că am spart gheaţa şi am reuşit să înscriu primul gol pentru Titu. Ştiam că vom avea parte de un meci greu, dar ne aşteptam să câştigăm. Este o bucurie imensă pentru noi că am ajuns pe podium”.

Concordia 2 Chiajna – Urban Titu    1-2 (0-0)

Marcatori: Savu (56)/ Ivaşcu (60), Rădescu (83).

Concordia 2: Gudea – Calu, F. Ilie, Albu (c), Fota – Pencea (41 Golban) – Ciumacenco (80 Rasdan), Dodo, Crăciun (65 Răducan), Savu – Anton. Antrenor: Laurenţiu Diniţă

Urban: Iordan – Corbu, Ştefănescu, Butoi, Pâslaru – Mărgăritescu, Ivaşcu (82 Dicu) – Rădescu, Cârstea, Neguţ ( 55 Mirescu) – Petculescu (90+2 A. Stan). Antrenor: Adrian Neaga.

Au arbitrat: Mădălin Penciu (Giurgiu) – Daniel Demetrescu, Ionuţ Zaharoiu (ambii Râmnicu Vâlcea). Observatori FRF: Ion Pop şi Constantin Ştefan (ambii din Bucureşti).

Cartonaşe galbene: Fota (74), Calu (83), Anton (85), Rasdan (90+4)/ Corbu (53), Mărgăritescu (90+4).

Spectatori: 200.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial