28 martie 2024
Urban Titu, liderul seriei C3! Astra 2 Giurgiu, înfrântă!

Urban Titu, liderul seriei C3! Astra 2 Giurgiu, înfrântă!

uastraUrban Titu a devenit liderul seriei C3, după ce a învins pe Astra 2 Giurgiu, la scor de neprezentare (3-0). Cu patru etape înainte de finalul turului de campionat trupa lui Rică Neaga a oferit o nouă lecţie de fotbal şi a luat încă dată faţa unor echipe mult mai puternice din serie.

Pe o vreme răcoroasă, dâmboviţenii au trecut la pas de „satelitul” Astrei şi au încălzit la maximum atmosfera pe „Orăşenesc”. Diferenţa de valoare dintre cele două echipe s-a observat încă din startul meciului, când Urbanul a trecut de mai multe ori pe lângă deschiderea scorului.

În prima fază s-a aflat Corbu (8), iar apoi, au urmat Petculescu (9) şi Cârstea (12), dar de fiecare dată şuturile acestora au fost blocate perfect de Stanciu. La capătul irosirii celor trei şanse de gol, „vişinii” au lăsat pentru câteva minute garda jos şi la conducerea jocului a trecut adversarul, care a încercat să de-a lovitura prin căpitanul Moise şi fostul component al Rapidului, A. Ioniţă.

Dorinţa de victorie a Urbanului a revenit numai în momentul când Rică Neaga a schimbat sistemul de joc, din 4-2-3-1 în 3-1-4-2. Astfel, după ce a tehnicianul piteştean a recurs la această mutare, Urbanul a început să-şi arate din nou colţii împotriva giurgiuvenilor.

După ce reuşita lui Cârstea (40) este anulată de arbitrul Kiriţă pe motiv de ofside, Ivaşcu deschide balul golurilor înainte de intrarea la cabine, transformând impecabil o lovitură liberă, din apropierea careului.

„Dublă” Cârstea pe final de meci

Adevăratul potenţial al Urbanului apare la reluare, când „vişinii”se năpustesc neîncetat peste adversar. Tot în actul secund se remarcă şi apetitul de gol al lui Cârstea, un jucător care numai îşi trecuse numele pe lista marcatorilor de la meciul cu Flacăra Moreni, din primul tur al Cupei României.

În urma festivalului de ratări oferit de Petculescu (52), Lică (53 – lovitură de cap în transversală) şi Mărgăritescu (70), Urbanul face Ko Astra 2 în ultimul sfert de oră al jocului, când Cârstea (76, 85) reuşeşte o „doppietta”. De fiecare dată, mijlocaşul Urbanului îl bate pe portarul advers, după ce scapă singur cu acesta, la capătul unor assisturi marca Petculescu şi Mărgăritescu.

Replica giurgiuvenilor din repriza secundă a este una modestă, în care s-au mai evidenţiază doar şuturile lui Moise (75, 89), expediate peste poarta lui Iordan. După succesul cu Astra 2, Urbanul ajunge pentru prima dată în fotoliul de lider al seriei, la al optulea meci fără înfrângere şi la a cincea victorie din campionat.

De asemenea, în urma disputei cu giurgiuvenii, în rândul elevilor antrenaţi de Rică Neaga începe să se simtă mirosul ligii secunde.

 

Declaraţii

 

Adrian Neaga – antrenor Urban: „A fost o victorie clară obţinută în faţa unei echipe formată în mare parte din jucători tineri. Este bine că am reuşit să trecem de un adversar bun, care va pune multe probleme până la finalul campionatului. Îmi felicit jucătorii că au bifat o nouă victorie şi că s-au prezentat foarte bine împotriva unui adversar destul de arţăgos. Îmi pare rău că nu am avut parte de mai multe reuşite, în urma numeroaselor faze de gol avute. Momentan, nu mă interesează locul din clasament, ci doar evoluţia echipei. Important este să avem parte de cât mai multe victorii până la finalul sezonului. Nu mă aşteptam să urcăm pe primul loc după doar nouă etape. În schimb, credeam că Urbanul poate ajunge la cele mai bune rezultate”.

 

Gheorghe Rohat – delegat Astra 2: „O înfrângere nemeritată dacă e să judecăm după prima repriză. La ce ocazii am avut, puteam să înscriem unul-două goluri. Trebuie să precizez că echipa noastră este formată în mare parte din juniori şi lipsa de experienţă s-a văzut din plin. Tinereţea noastră şi-a spus cuvântul în acest joc. Titu se caracterizează ca fiind una dintre cele mai bune echipe din serie”.

 

Marian Cârstea – mijlocaş Urban: „Un succes meritat obţinut de echipa noastră. Credeam că avem un meci mai greu împotriva Astrei 2, dar în cele din urmă s-a dovedit mai uşor decât ne aşteptam. Nu credeam că o să ajungem pe primul loc după numai nouă jocuri susţinute. Pentru noi ar fi bine să rămânem pe acest loc până la finalul campionatului. Mă bucur că am marcat şi că am spart gheaţa şi în campionat. Nu mă aşteptam să dau două goluri în acest meci. Sper ca  şi în meciurile următoare să-mi trec din nou numele pe lista marcatorilor. La Roşiori ne aşteaptă un joc greu, pe care dorim să-l câştigăm”.

 

Andrei Ivaşcu – mijlocaş Urban: „A fost un meci mai greu decât ne aşteptam. Important a fost că am câştigat şi am continuat seria jocurilor bune pe care am început-o în a doua etapă. Contează mai puţin că am dat gol, cel mai mult mă bucură că echipa a câştigat. Ne bucurăm că am urcat pe primul loc. Sper să rămânem acolo cât mai mult timp. Nu ne aşteptam să urcăm pe prima poziţie a podiumului după doar nouă etape scurse. Sperăm să venim cu maximum de puncte şi din deplasarea de la Roşiori”.

 

Urban Titu – Astra 2 Giurgiu     3-0 (1-0)

 

Marcatori: Ivaşcu (45), Cârstea (76, 85).

 

Urban: Iordan – Pâslaru, Ştefănescu, Butoi, Mirescu (30 Lică) – Ivaşcu (84 A. Stan), Mărgăritescu – Corbu (87 Dicu), Cârstea, Rădescu (87 Nedelcu) – Petculescu (c). Antrenor: Adrian Neaga.

 

Astra 2: Stanciu – Popescu, Bălaşa, Nicorescu, F. Ioniţă (87 Crăciun) – Răileanu – A. Ioniţă, V. Gheorghe, Marin (73 C. Gheorghe), Moise (c) – Roman (46 Săulea). Antrenor: Bucurel Dîrman.

 

Stadion „Orăşenesc”. Spectatori: 130.

 

Au arbitrat: Adrian Kiriţă (Bucureşti) – Ovidiu Dorobanţu, Roxana Elena Mazilu (ambii Râmnicu Vâlcea). Observatori FRF: Elena Muşetoiu (Piteşti) şi Olivian Capră (Bucureşti).

 

Cartonaşe galbene: F. Ioniţă (37), A. Ioniţă (63).

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial