29 martie 2024
Urban Titu, invincibilă de cinci meciuri şi de neoprit cu oltenii

Urban Titu, invincibilă de cinci meciuri şi de neoprit cu oltenii

utitu5Urban Titu demonstrează de la o etapă la alta că nu mai este o echipă oarecare în Liga a 3-a. Gruparea din micuţa urbe dâmboviţeană se prezintă din ce în ce mai bine sub comanda lui Rică Neaga şi atacă neîncetat locurile fruntaşe din seria C3. Mecanismul implementat de tehnicianul piteştean în rândul fotbaliştilor de pe „Orăşenesc” a dus Urbanul să fie invincibil de cinci meciuri.

Dorinţa de victorie a „vişiniilor” a făcut ca trupa din Titu să fie de neoprit şi în incomoda deplasare de la Vişina Nouă. Pe un fond de joc bun, Butoi et comp. au dat de pământ cu oltenii şi au ajuns la cel de-al treilea succes în actualul sezon, dar şi la primul pe teren străin. Evoluţia elaborată a dâmboviţenilor a împins adversarul să trimită puţine şuturi pe spaţiul porţii apărate de Iordan.

Încercările de gol irosite de Holtea (3, 37), Glişcă (39) şi Aria (44), în prima repriză, au fost rapid eclipsate de şuturile pe poartă ale lui Petculescu (24, 39, 41), Ivaşcu (31) şi Cârstea (36), dar de fiecare dată Gălan a fost providenţial. Intrarea la cabine s-a dovedit un sfetnic bun pentru Titu, iar la reluare, jucătorii lui Neaga au revenit pe gazon mult mai incisivi. După ce Aria (47), Stancu (54) şi Nica (60) au mai expediat câteva mingi pe lângă buturile lui Iordan a început recitalul Urbanului. Înclinarea terenului în jumătatea adversarului şi ieşirea la rampă a binomului Cârstea – O. Stan au făcut ca apărarea olteană să fie făcută şah mat, la pătrunderea în ultima jumătate de oră a meciului.

Astfel, primul jucător a centrat pentru atacantul venit în vară de la Mioveni, iar acesta a marcat singurul gol al disputei, pe lângă Gălan, după ce a trecut ca prin brânză printre fundaşii centrali ai Vişinei (64). Imediat după modificarea tabelei, Urbanul a avut şansa unui nou gol, dar Rădescu a şutat teleghidat din centrul careului (66), iar Corbu nu a găsit ţinta dorită din marginea careului mic, la capătul assist-ului perfect al lui Cârstea, un fotbalist pe care suporterii gazdelor l-au considerat jucător de Liga I!

Mai mult de atât, nervii adversarului au atins momente fierbinţi, iar Dumbravă şi-a lăsat echipa în inferioritate numerică, după ce a văzut cartonaşul roşu, în urma acontării a două galbene (74). Pe final de meci, oltenii au încercat restabilirea echilibrului pe tabelă prin Stancu, Cojocaru şi Aria, dar zidul defensiv al Urbanului s-a caracterizat ca fiind unul imbatabil. Prin succesul de la Vişina Nouă, echipa din Titu s-a dovedit o adevărată „sperietoare” pentru formaţiile din zona Olteniei în acest campionat, după ce în urmă cu patru jocuri a îngenuncheat-o şi pe CS Podari.

 

Declaraţii

Adrian Neaga – antrenor Urban: „Mă bucur pentru băieţi că au obţinut o nouă victorie. Avem un parcurs destul de bun şi sperăm să continuăm pe această linie. Îi felicit pe jucători că au cucerit alte trei puncte, dar şi că au dat dovadă de mare caracter până acum. Ne dorim ca în fiecare meci să obţinem maximum, indiferent că jucăm acasă sau în deplasare. Ce s-a realizat până acum este meritul doar al jucătorilor, pentru că se pregătesc foarte bine. Cred  că mulţi dintre ei vor face pasul la iarnă sau la finalul campionatului spre o ligă superioară. Dacă se va menţine acest lot şi în iarnă echipa va mai fi completată cu doi-trei jucători, Titu se poate bate pentru un obiectiv mult mai îndrăzneţ. Urmează un joc cu SCM Piteşti şi sperăm din tot sufletul să-l câştigăm”.

 

Laurenţiu Urâtu – antrenor Vişina Nouă: „Este o înfrângere dureroasă pentru noi. Nu mă aşteptam să pierdem cu Titu. Dacă este să vedem desfăşurarea jocului, noi am avut iniţiativa şi am dominat în mare parte ostilităţile din teren. O greşeală de a noastră a făcut diferenţa. Noi am avut oportunităţi de a marca, dar tot noi le-am dat cu piciorul. A fost un 1-0 pentru Titu, care pe final se putea transforma într-un scor mai mare pentru adversar sau într-un rezultat de egalitate. Valoarea jucătorilor noştri în faţa porţii adverse este una slăbuţă. Felicit echipa adversă pentru victorie. Titu a arătat că este o echipă disciplinată tactic şi bine aşezată în teren. Pot spune că în acest meci nu m-a surprins Titu, ci doar jucătorii mei”.

 

Ovidiu Stan – atacant Urban: „Ne bucurăm că am adunat alte trei puncte şi că am obţinut prima victorie în deplasare. Este bine că urcăm în clasament, iar jocul începe să se lege mai bine ca niciodată. Sper să o ţinem tot aşa. Ştiam că Vişina va fi o echipă arţăgoasă care ne va pune anumite probleme.

 

Marian Cârstea – mijlocaş Urban: „Am muncit din greu până am cucerit toate punctele cu Vişina. Este o victorie meritată pentru noi şi sper să o ţinem tot la aşa în meciurile următoare. Bănuiam că ne aşteaptă un meci greu aici, dar din fericire l-am făcut noi uşor. Ne bucurăm că ne-am apropiat de podiumul seriei, dar în viitor dorim să urcăm pe el. Sperăm să ne mobilizăm la maximum şi în următorul meci pentru a obţine un rezultat bun şi cu SCM Piteşti.

 

CS Vişina Nouă – Urban Titu   0-1 (0-0)

 

Marcator: O. Stan (64).

 

Vişina Nouă: Gălan – Căpraru, Sârbu, Plean, Rădulescu (73 Cojocaru) – Gruia (53 Stancu), Dumbravă, Glişcă, Aria (c) – Badea, Holtea (57 Nica). Antrenor: Laurenţiu Urâtu.

 

Titu: Iordan – Corbu, Ştefănescu, Butoi (c), Pâslaru – Ivaşcu (60 Dicu), Petculescu – Rădescu, Cârstea (90+3 A. Stan), Neguţ (67 Mirescu) – O. Stan (89 Avram). Antrenor: Adrian Neaga.

 

Stadion „Sportul” (Vişina Noua). Spectatori: 100.

 

Au arbitrat: Adrian Paraschiv (Bucureşti) – Claudiu Florea (Piteşti), Romeo Popa (Craiova). Observatori FRF: Cătălin Cotora (Craiova) şi Liviu Coloj (Filiaşi).

 

Cartonaşe galbene: Aria (42), Dumbravă (50, 74), Plean (51), Nica (83)/ Corbu (34), Petculescu (53), Ştefănescu (80), Cârstea (82). Cartonaş roşu: Dumbravă (74).

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial