20 aprilie 2024

Unui deputat de Dâmboviţa i s-a pus pata pe comunele mici!

cezar-preda„Când am vorbit de reorganizarea teritorială, m-am referit la unităţile administrativ teritoriale, la comune, care din punctul meu de vedere sunt într-un număr foarte mare.

De 27 de ani a existat o politică, şi care s-a încheiat acum vreo patru ani, fiecare senator sau deputat dintr-un judeţ mai împărţea câte o comună în două sau în trei, după cum îi venea, după locul unde se născuse şi aşa am ajuns la localităţi, la comune cu o mie de locuitori, cu opt sute de locuitori, în zone de munte.

Dâmboviţa are toate zonele, de la câmpie până la munte, iar primarul de la munte care are 700 de suflete, dintre care 30 de copii pe care îi deplasează pe zeci de kilometri să-i ducă la şcoală, are aceleaşi pretenţii în infrastructură ca un primar unde comuna este monosătească, are 10 kilometri de drum şi îi face, iar celălalt zice că are trei cătune care sunt 28 de kilometri de drum.

Eu cred că lucrul acesta nu mai poate fi evitat… România trebuie să aibă unităţi administrativ teritoriale capabile să se susţină şi să se dezvolte.

Acesta este un lucru la care m-am gândit… (…) Eu cred că PNL are obligaţia să pună pe masa ţării o reorganizare administrativă aşa cum trebuie, cu un număr suplu, redus de unităţi administrativ teritoriale, cu un personal bugetar de 700.000 de oameni şi nu de 1,4 milioane cum este acum”, a declarat deputatul PNL de Dâmboviţa, Cezar Preda.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial