Universitatea Valahia, precizări despre bucata de acoperiș smulsă de vijelie | TargovisteNEWS

Universitatea Valahia, precizări despre bucata de acoperiș smulsă de vijelie

Webp.net-resizeimage-2COMUNICAT DE PRESĂ

În urma furtunii de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, din data de 25 iunie 2019, o parte din învelitoarea din țiglă metalică a căminului studențesc nr. 3 din Campusul universitar a fost smulsă de rafalele puternice de vânt. Nu s-au semnalat degradări ale șarpantei din lemn ecarisat, structura de rezistență a acoperișului nu a fost afectată și nici alte elemente de rezistență ale  clădirii. Prăbușirea acestei învelitori nu a atras alte pagube materiale (mașini avariate).

Structura de rezistență a clădirii (inclusiv acoperișul) a fost finalizată în anul 2009, iar recepția la terminarea lucrărilor (finisaje și dotări) a fost efectuată în anul 2012. Clădirea este asigurată împotriva dezastrelor naturale, urmând evaluarea pagubelor și derularea procedurilor în vederea stabilirii cuantumului despăgubirilor.

 

 

BIROUL IMAGINE ȘI COMUNICARE

Life-Style

”Povestea iei”, la Curtea Domnească din Târgoviște

Expoziţia etnografică ”Povestea iei”   Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul să descopere ”Povestea iei”, expoziţie etnografică organizată la Muzeul de Artă, str. Calea Domnească, nr. 185, care va fi deschisă publicului miercuri, 24 iunie 2020, ora 14:00. ”În anul 2013, în data de 24 iunie, odată cu sărbătoarea [...]