29 martie 2024
Universitatea Valahia din Târgovişte, „Grad de încredere ridicat”

Universitatea Valahia din Târgovişte, „Grad de încredere ridicat”

univCOMUNICAT DE PRESĂ

UNIVERSITATEA VALAHIA DIN TÂRGOVIŞTE ÎŞI MENŢINE CALIFICATIVUL GRAD DE ÎNCREDERE RIDICAT”

Agenţia Română pentru Asigurarea Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS) a acordat Universităţii Valahia din Târgovişte calificativul Grad de încredere ridicat”, cea mai înaltă recunoaştere acordată unei universităţi la nivel naţional.

În urma evaluării instituţionale, Universitatea Valahia din Târgovişte a obţinut consecutiv acest calificativ, valabil cinci ani, după ce a mai primit această apreciere în anul 2011.

În perioada octombrie 2015 ianuarie 2016, universitatea a întocmit un raport de autoevaluare, redactat în conformitate cu cerinţele ARACIS. Pentru a evalua activitatea instituţiei, o comisie de experţi s-a aflat la Târgovişte în luna martie a acestui an. Comisia a fost formată din 18 experţi evaluatori, dintre aceştia, un evaluator extern de la Universitatea Pecs din Ungaria şi doi studenţi din partea organizaţiilor naţionale studenţeşti.

Scopul evaluării instituţionale este acela de a aprecia evoluţia şi calitatea învăţământului. S-a urmărit respectarea cerinţelor privind desfăşurarea activităţilor didactice, contribuţia la cercetarea ştiinţifică, activitatea internaţională, organizarea administrativă şi, nu în ultimul rând, aspectele legate de viaţa socială a studenţilor.

În urma analizei Raportului comisiei de evaluare, Consiliul ARACIS a acordat din nou calificativul Grad de încredere ridicat”. ARACIS este agenţia publică însărcinată prin lege cu evaluarea, acreditarea şi autorizarea temporară a învăţământului superior din România.

Astfel, Universitatea Valahia din Târgovişte este poziţionată în topul instituţiilor de învăţământ superior din România. Acest rezultat ne onorează şi ne bucură că a fost obţinut în pragul aniversării a 25 de ani de la înfiinţare.

BIROUL COMUNICARE, IMAGINE ŞI RELAŢII PUBLICE

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial