19 aprilie 2024
Unitatea de primiri urgențe Târgoviște, mai mare cu 1078 de metri pătrați. Va fi dotată cu aparatură de ultimă generație

Unitatea de primiri urgențe Târgoviște, mai mare cu 1078 de metri pătrați. Va fi dotată cu aparatură de ultimă generație

rovanaPrimul dintre proiecte, în valoare totală de 10.842.794,01 lei, este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, și are ca obiectiv principal creșterea accesibilității serviciilor de sănătate. Lucrările realizarea unei extinderi a zonei de ambulatoriu existente în corpul Reumatologie și Recuperare Medicală. Acestea prevăd execuția unei construcții cu regimul de înălțime D+P+2E, noua construcție urmând a comunica cu clădirea Reumatologie și Recuperare Medicală pe latura nord-vestică a acesteia. Pavilionul de Recuperare are regimul de înălțime D+P+3E și este situat în zona colțului nord-vestic al incintei Spitalului Județean de Urgență Târgoviște. Amprenta la sol a construcției propuse va fi de 478,76 mp și se vor asigura și utilitățile necesare obiectivului de investiții și anume: energie electrică, gaze naturale, dar și alimentare cu apă și canalizare. Perioada de implementare a proiectului este de 60 de luni.

Cel de-al doilea proiect, „Reabilitarea, modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște”, în valoare totală de 6.959.825,11 lei, este finanțat tot prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale, și are ca obiectiv principal îmbunătățirea calității și a eficienței îngrijirii spitalicești de urgență. Lucrările propuse vizează extinderea Unității de Primiri Urgențe (UPU) din cadrul Corpului C20, în zona adiacentă Tronsoanelor B (Spital de Urgență) și E (Bloc Alimentar). De asemenea, vor fi achiziționate peste 40 de tipuri de echipamente medicale, dintre care cele mai importante sunt: aparat radiologie cu post fix de grafie, ecograf staționar cu 3 sonde sau defibrilator.

„Mulțumesc cadrelor medicale, medici, asistenți medicali, infirmieri, care în fiecare zi au grijă de fiecare dintre dâmbovițenii, dintre românii care au probleme de sănătate. Spitalul nostru din Târgoviște a beneficiat de-a lungul timpului de sprijin din partea Guvernului pentru modernizare, pentru extindere, pentru dotare cu echipamente, dar nu este suficient. Este nevoie în continuare de finanțare, în mod special pentru echipamente, dar și pentru ceea ce înseamnă spații adecvate pentru un tratament de calitate, pentru că în ceea ce privește calitatea, în afară de acest dotare, de aceste spații, de aceste modernizări, nu pot decât să-mi exprim încă o dată respectul și aprecierea față de calitatea actului medical pe care cadrele medicale îl oferă aici… Astăzi, județul Dâmbovița, respectiv Spitalul Județean va beneficia de sursă de finanțare din fonduri europene. (…) Ce înseamnă finanțarea?! Unitatea de Primiri Urgențe, în afară de spațiul existent în momentul de față, ca și suprafață, va crește cu încă 1078 de metri pătrați, numărul de paturi din UPU, care astăzi este de 11, va ajunge la 24, iar în plus vor fi dotări cu aparatură medicală nouă, de ultimă generație, respectiv se va achiziționa defibrilator, ecograf, un aparat de radiologie și aparate de ventilație. În ceea ce privește Ambulatoriul, față de spațiul existent, suprafața va crește cu aproape 500 de metri pătrați și de asemenea vor fi echipamente aferente cabinetelor care susțin tratamentele de care au nevoie pacienții. Sunt două contracte importante”, a declarat Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene.

„Vreau să precizez că cele două proiecte sunt imperios necesare spitalului nostru din contextul comun al preocupărilor noastre de creștere a calității actului medical, dar vine în contextul evidenței care s-a încetățenit în ultimii 2-3 ani de sprijin atât prin investiții în ceea ce privește sistemul de sănătate, dar și în spectrul care privește creșterile salariale care într-adevăr sunt mai importante pentru medici, mai moderate pentru celelalte categorii sociale, medical vorbind, dar dacă până acum 5-6 ani ele erau științifico-fantastice ele au devenit realitate. Dumnezeu să ne ajute să mai participăm la astfel de evenimente și aș mai avea un îndemn pentru societatea românească, să fim mai buni”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, dr. Claudiu Dumitrescu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial