Unde ar putea fi înființat cel mai mare centru de colectare – procesare legume – fructe | TargovisteNEWS

Unde ar putea fi înființat cel mai mare centru de colectare – procesare legume – fructe

varza7Obiectul întrebării: Soluții pentru înființarea în județul Dâmbovița a unui centru regional de colectare legume-fructe

 

Domnule ministru,

 

Readuc în atenția dumneavoastră un subiect pe care ni l-am asumat în repetate rânduri, atât dumneavoastră, la nivelul politicilor guvernamentale, cât și noi, ca parlamentari, în susținerea demersului: înființarea unui centru de colectare și procesare a legumelor/fructelor în județul Dâmbovița.

Nu mai reiau întreaga argumentație privind oportunitatea construirii unui astfel de centru în județ, întrucât am expus aceste criterii la precedenta interpelare pe subiect (nr. înregistrare 6101A din data de 07.11.2018). De altfel, în răspunsul pe care mi l-ați trimis, ați agreat că este oportună realizarea proiectului în județul Dâmbovița, un centru de colectare – procesare putând să deservească întreaga regiune.

De asemenea, fac din nou precizarea că DAJ Dâmbovița, cu sprijinul autorităților locale,a identificat și câteva locații posibile pentru înființarea acestui centru de colectare:

  • UAT Potlogi poate pune la dispoziție o suprafață de 20 ha deținute în proprietate privată, cu posibilitate de cumpărare;
  • ADS Dâmbovița deține suprafețe pretabile de peste 50 ha, cu acces la drum național, autostradă și utilități în punctele Corbii Mari și Bucșani.

 

Față de cele prezentate, vă rog, domnule ministru, să ne precizați dacă au fost identificate soluții suplimentare de realizare de către Ministerul pe care îl coordonați a unui centru de colectare și procesare legume-fructe în județul Dâmbovița.

sursa – deputat de Dâmbovița

 

 

Life-Style

Nu rataţi expoziţia – ”Finețuri din casele târgoviștenilor”

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște invită publicul de toate vârstele să descopere ”Finețuri din casele târgoviștenilor”, expoziție deschisă de curând la parterul Muzeului de Istorie, ce va putea fi vizitată, gratuit, până la finalul lunii mai 2020. Colecția de Artă decorativă a muzeului deține o serie de porțelanuri pictate manual, [...]