28 martie 2024

Un turist, de 70 de ani, s-a accidentat pe munte! Jandarmii dâmbovițeni au intervenit să-l ajute

Postul de Jandarmi Montan   ZănoagaTURIST  DÂMBOVIŢEAN  AJUTAT  DE  JANDARMII  MONTANI  ŞI  SALVAMONTIŞTI

Un turist din Municipiul Târgovişte, aflat în dificultate în Masivul Montan Bucegi a fost ajutat de jandarmii montani şi salvamontişti.

Astăzi, 19 septembrie a.c., jandarmii de la Postul Montan Ordine Publică Zănoaga,  în urma unei solictări primite de la lucrătorul unui camping au intervenit, împreună cu un lucrător din cadrul Serviciului Salvamont Dâmboviţa în zona Cheile Zănoagei din Masivul Montan Bucegi în sprijinul unei persoane, care se afla în dificultate.

Turistul, un bărbat în vârstă de 70 de ani, din Municipiul Târgovişte a plecat ieri, 18 septembrie a.c., de la locul de cazare, într-o drumeţie, iar în Cheile Zănoagei din neatenţie a alunecat pe un podeţ din lemn şi s-a accidentat în zona gleznei de la membrul inferior stâng fiind în imposibilitatea de a-şi mai continua deplasarea. Totodată, după ce s-a târât circa 200 de metri ca să ajungă la marginea pădurii şi neavând niciun mijloc de legătură pentru a anunţa salvatorii montani, a fost nevoit să rămână peste noapte în zona respectivă.

În urma solicitării, salvatorii montani ajunşi la faţa locului au acţionat cu promptitudine, au transportat turistul accidentat, în condiţii de siguranţă până la Postul de Jandarmi Montan Zănoaga, unde i s-au acordat măsurile de prim-ajutor prin imobilizarea membrului inferior stâng şi învelirea corpului cu pături pentru reîncălzire, deoarece prezenta stare de hipotermie medie, din cauza frigului îndurat peste noapte.

Ulterior turistul a fost preluat de la Zănoaga de un echipaj SMURD Fieni şi condus la Spitalul Judeţean Târgovişte, pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

***

Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă  112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE, RELAŢII PUBLICE ŞI CU PUBLICUL

AL I.J.J. DÂMBOVIŢA

 

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial