19 aprilie 2024
Un turist a fost atacat de un câine, în zona Horoabe din Munţii Bucegi

Un turist a fost atacat de un câine, în zona Horoabe din Munţii Bucegi

Webp.net-resizeimage (2) (1)COMUNICAT DE PRESĂ

Turist mușcat de un câine în zona Horoabe, sprijinit de jandarmii montani și salvamontiști

Jandarmii de la Postul Montan Peștera și salvamontiștii au intervenit weekendul trecut în zona Horoabe din munții Bucegi, în sprijinul unei persoane aflată în dificultate.
Bărbatul în vârstă de 46 de ani, din localitatea Doicești, județul Dâmbovița se deplasa împreună cu mai mulți prieteni pe traseul montan Padina – Horoabe – Peștera cu intenția de a vizita un obiectiv turistic. La un moment dat, în zona Horoabe a fost atact de un câine, care i-a provocat leziuni la membrele inferioare.
Ajunşi la faţa locului jandarmii montani și salvamontiștii de la Serviciul Salvamont Salvaspeo Dâmbovița i-au acordat turistului măsurile de prim-ajutor, deoarece aceasta prezenta mai multe plăgi mușcate.
Bărbatul a fost transportat de salvamontiști însoțiți de jandarmii montani până în zona Dichiu, de unde a fost preluat de o ambulanță și transportat la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate.
Turiştii aflaţi în dificultate în munții Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.
Informare, Relații Publice şi cu Publicul

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial