28 martie 2024

Un şofer fără permis a accidentat un adolescent pe stradă! Apoi a fugit de la faţa locului!

accimf2ALEGE VIAŢA! Respectă regulile de circulație!

Polițiștii din cadrul Biroului Rutier Târgoviște au fost sesizați că pe raza localității Iazu s-a produs un accident de circulație, soldat cu vătămarea corporală a unei persoane.

Din cercetări, a reieșit că un tânăr de 15 ani, în timp ce se deplasa pe partea carosabilă, a fost acroșat și accidentat ușor de un autoturism al cărui conducător auto a părăsit locul accidentului.

În urma verificărilor efectuate, șoferul a fost identificat în persoana unui bărbat de 37 de ani, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul condus nu era înmatriculat în circulație.

De asemenea, un alt conducător auto nu a adaptat viteza la condițiile de drum, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare și a intrat în gardul unei locuințe.

În urma coliziunii, a rezultat vătămarea corporală a șoferului.

www.mariusbuga.ro_images_padure1Delictele silvice, în atenția polițiștilor de la ordine publică

În perioada 15-21 aprilie a.c., poliţiştii de la Serviciului de Ordine Publică, cu sprijinul formaţiunilor de profil, au efectuat 63 de controale pe raza judeţului pentru depistarea şi sancţionarea ilegalităţilor din domeniul silviculturii.

Dintre acestea, 26 au fost în fondul forestier și 39 pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au verificat 115 mijloace de transport.

Prin controalele efectuate, polițiștii au verificat circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea şi comercializarea lemnului și documentele existente pentru operațiunile cu material lemnos.

În urma neregulilor constatate, poliţişii au aplicat 98 de sancţiuni, în valoare de 27.332 de lei şi au confiscat lemn în cuantum de 762 de lei.

La acțiuni au participat jandarmi și reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploiești și Direcției Silvice Dâmbovița.

Totodată, o tânără de 28 de ani nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea manevrei de mers înapoi, acroșând și accidentând ușor doi pietoni, care se deplasau neregulamentar pe partea carosabilă.

În cele 3 situații, poliţiştii au întocmit dosare penale.

furt-locuintaBănuiți de furt, identificați de polițiști

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de reprezentantul unei societăţi comerciale din localitate, cu privire la faptul că au fost sustrase bunuri din magazin.

Acţionând cu operativitate, poliţiştii au identificat principalii bănuiți, respectiv doi bărbați de 32 și 57 de ani.

Din cercetări a reieşit că aceștia ar fi intrat în magazin sub pretextul achiziționării unor produse, și profitând de neatenția vânzătoarei, ar fi sustras un telefon mobil și mai multe băuturi alcoolice.

De asemenea, un alt bărbat de 84 de ani este cercetat de polițiștii din Fieni după ce i-ar fi sustras portofelul unei femei, în timp ce se aflau în incinta unei societăți comerciale din localitate.

Bunurile sustrase au fost recuperate şi restituite părților vătămate.

În ambele situații, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracţiunii de furt.

www.mariusbuga.ro_images_rutiera160 de conducători auto, amendaţi în ultimele 24 de ore pentru viteză excesivă

Poliţiştii rutieri, sprijiniți de efective de la ordine publică, au continuat acțiunile pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie, în special a celor produse pe fondul vitezei excesive.

Astfel, poliţiştii au constatat o infracțiune contra siguranței circulației pe drumurile publice și au aplicat 220 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 160 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Doi conducători auto au fost înregistraţi de aparatele radar în timp ce rulau cu o viteză care depăşea cu mai mult de 50 km/h viteza maximă admisă pe acel sector de drum.

Faţă de aceştia a fost dispusă şi măsura suspendării exercitării dreptului de a conduce.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 3 permise de conducere și au retras un certificat de înmatriculare.

Vă reamintim că viteza excesivă sau neadaptată reprezintă prima cauză generatoare de accidente de circulaţie!

Aşadar, fiţi prudenţi! Nu vă grăbiţi în timpul deplasărilor pe drumurile publice!

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial