28 martie 2024

Un şofer din Dâmboviţa a dat etilotestul peste cap! Ce alcoolemie avea!

www.mariusbuga.ro_images_alcoolCercetați pentru infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice

Polițiștii de la Serviciul Rutier au oprit pe raza localității Pitaru un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, din Potlogi.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultatul a fost 1,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totodată, polițiștii au surprins la volanul unor autoturisme doi bărbați care conduceau fără drept întrucât unul avea suspendat dreptul de a șofa, iar celălalt nu deținea permis de conducere.

Cei în cauză sunt cercetați pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul rutier.

De asemenea, alți doi bărbați au fost depistați la volanul unor autoturisme, având alcoolemii sub limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de aceștia a fost dispusă măsura sancționării contravenționale și cea a reținerii permisului de conducere.

ghic3Acțiune a polițiștilor de la Poliția Municipiului Târgoviște

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgoviște, sprijiniți de efective de la secțiile de poliție rurală din arondare, au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale.

În cadrul acțiunii, au fost implicați polițiști de la rutieră, ordine publică și de la investigații criminale.

Au fost controlate 67 de vehicule și 8 societăți comerciale și legitimate 89 de persoane.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 121 de sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la 29.290 de lei.

Din totalul amenzilor, 24 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 97 pentru nerespectarea regulilor de circulație în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2002.

Totodată, polițiștii au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat pe care l-au depistat în timp ce conducea un autoturism, deși avea o alcoolemie peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, au fost reținute 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru consum de alcool și retrase 3 certificate de înmatriculare.

Exemplu:

Doi bărbați au fost sancționați contravențional după ce au fost suprinși în timp ce conduceau autoturisme, deși consumaseră alcool.

În urma testării cu aparatul etilotest, aceștia au prezentat alcoolemii cu valori de 0,23 și 0,33 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Față de cei doi, a fost dispusă și măsura reținerii permisului de conducere.

accl4a polițiștilor de la Serviciul Rutier

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au acționat pentru depistarea și sancționarea persoanelor care șofează sub influența băuturilor alcoolice.

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat 72 de vehicule, au legitimat 91 de persoane și au testat cu aparatul etilotest 64 de conducători auto.

Au fost constatate 3 infracțiuni și aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, dintre care 10 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 2 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 5 permise de conducere, din care 3 pentru șofat sub influența băuturilor alcoolice și au retras 2 certificate de înmatriculare.

Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

În perioada 17-23 iulie a.c., 397 de polițiști, dintre care 278 de la ordine publică și 93 de la rutieră, au acționat pentru creșterea gradului de siguranță al cetățenilor pe parcursul sezonului estival.

În activitățile de menținere a ordinii și liniștii publice, polițiștii au fost sprijiniți și de efective de jandarmi.

Pe parcursul celor 7 zile, polițiștii au intervenit la 219 de evenimente, dintre care 154 au fost sesizate pe numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Pentru abaterile de la normele contravenționale, polițiștii au aplicat 1.283 de sancțiuni contravenționale a căror valoare se ridică la 233.175 de lei.

Din totalul amenzilor, 140 au fost la Legea 61/1991 privind ordinea și liniștea publică și 1.043 pentru nerespectarea regulilor de circulație în conformitate cu prevederile O.U.G 195/2001.

Peste 320 de conducători auto au fost amendați pentru încălcarea regimului legal de viteză și 5 pentru consum de alcool.

Ca măsură complementară, polițiștii au reținut 58 de permise de conducere, au retras 46 de certificate de înmatriculare și au confiscat bunuri în valoare totală de 15.250 de lei.

19047239_1329684133805945_487159700_oNeregulile pe linie de pază și protecție a bunurilor, sancționate de polițiștii găeșteni

În noaptea de 23 spre 23 iulie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Găești au acționat pentru verificarea respectării prevederilor legale privind paza și protecția bunurilor.

În cadrul acțiunii, au fost instruiți 9 agenți d epază și au fost verificate 10 societăți comerciale.

Pentru neregulile descoperite, polițiștii au aplicat 6 sancțiuni contravenționale, dintre care 5 conform Legii 333/2003.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 2.300 de lei.

www.mariusbuga.ro_images_impaduririAcțiuni pentru sancționarea delictelor silvice

În perioada 18-23 iulie a.c., polițiștii de la ordine publică, împreună cu reperezentanții instituțiilor cu atribuții pe linie de silvicultură, au organizat 29 de controale pentru depistarea și sancționarea delictelor silvice.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au verificat 109 mijloace de transport, au legitimat 108 persoane și au aplicat 138 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a amenzilor se ridică la 14.085 de lei, iar cea a materialului lemnos confiscat la 240 de lei.

transp1Activitatea de transport public de persoane, verificată de polițiști

Polițiștii de la rutieră au continuat activitățile pentru verificarea legalității transportului public de persoane.

În cadrul acțiunii, polițiștii au aplicat 118 sancțiuni contravenționale, dintre care 58 pentru ilegalitățile descoperite în domeniul transportului și au constatat 4 infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice.

De asemenea, au fost testați cu aparatul etilotest 91 de conducători auto.

Doi bărbați sun cercetați penal după ce au fost surprinși în timp ce conduceau ansambluri de vehicule neînmatriculate care tractau remorci neînregistrate în circulație și având permisul de conducere necorespunzător categoriei din care făceau parte vehiculele.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial