28 martie 2024
Un profesor de matematică este cercetat disciplinar după ce l-a pălmuit pe un elev de clasa a șasea

Un profesor de matematică este cercetat disciplinar după ce l-a pălmuit pe un elev de clasa a șasea

elv4Un profesor de matematică din Târgoviște este cercetat disciplinar după ce l-a pălmuit pe un elev de clasa a șasea.

Dascălul s-a înfuriat când a văzut că băiatul, de 12 ani, nu era atent la lecție, ci la telefonul mobil, și a hotărât să-i confiște aparatul.

elv3Când elevul și-a cerut telefonul înapoi, profesorul l-a lovit, după cum recunoaște chiar el. Revoltați, părinții copilului au depus plângere la conducerea școlii și vor să reclame incidentul și la poliție.

elv1Băiatul lovit i-a povestit întâmplarea fratelui său mai mare, când a ajuns acasă, iar acesta i-a anunțat pe părinți.

Profesorul acuzat, aflat în prag de pensionare, își recunoaște vina, dar susține că nu s-ar fi ajuns aici dacă elevul nu l-ar fi provocat.

elv5George Pașol, profesorul cercetat: ”M-am dus acolo, într-adevăr era un telefon, a încercat să îl pitească. Am luat telefonul, care frigea. Elevul a venit după mine țipând, credeam că îmi sare și în spinare, dați-mi telefonul! A urmat o palmă anemică, n-a fost palmă, cu vârful degetelor.”

elvConducerea școlii a declanșat o anchetă, după ce mama elevului a reclamat situația.

elv7Prof. Eusebiu Șontea, directorul Şcolii Matei Basarab din Târgovişte: ”Elevul respectiv a fost pleznit, să citez părintele, de profesorul de matematică. Domnul profesor a fost chemat, și-a recunoscut gestul, și-a cerut scuze în fața elevului și în fața părintelui. Noi am convocat consiliul de administrație”.

Cazul se află și în atenția celor de la Inspectoratul Şcolar Dâmboviţa.

elv6Prof. Ion Sorin, inspector şcolar general ISJ Dâmboviţa: ”Incidentul este regretabil și de neacceptat. Indiferent de motivația pe care a avut-o cadrul didactic, nu există o scuză pentru un comportament de acest gen. Sancțiunile care se pot da merg de la un simplu avertisment, până la cel mai grav, desfacerea contractului de muncă.

Profesorul nu a mai avut abateri disciplinare, spun superiorii săi.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial