29 martie 2024
Un medic maghiar a fost atacat de şase câini de la o stână din zona Dichiu!

Un medic maghiar a fost atacat de şase câini de la o stână din zona Dichiu!

2 (1)Un turist de naționalitate maghiară, aflat în dificultate în Masivul Bucegi a fost sprijinit dejandarmii montani.

În urma unui apel telefonic jandarmii montani de la Postul Zănoaga, au intervenit pentru sprijinirea unui turist originar din Ungaria, care a fost atacat de mai mulți câini înzona Dichiu.

Turistul,  în  vârstă  de  45  de  ani,  se  plimba prin  zona Dichiu  cu  intenția  de  a  fotografia peisajele, iar la un moment dat, în apropierea unei stâne a fost atacat de trei câini, care l-au mușcat de ambele membre inferioare provocându-i plăgi multiple.

Jandarmii montani au intervenit în zonă, i-au acordat turistului sprijin și l-au transportat în condiții de siguranță până la Cota 1000, de unde acesta a fost preluat de o echipă SMURD de la Fieni și  condus  la  Spitalul  Județean  de  Urgență  Târgoviște  pentru  acordarea  de  îngrijiri  medicale  despecialitate.

***Turiştii  aflaţi  în  dificultate  în  zona  Masivului  Montan  Bucegi  pot  apela  cu  încrederenumărul unic de urgenţă  „112” sau numerele de telefon 0749.034639 /  0749.058037 pentru asolicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

3 (1) 1 (1) (1)

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial