19 aprilie 2024

Un hoţ a furat din spitalul din Târgovişte! Ce a păţit o pacientă

jafsp2Bănuit de comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat, identificat de poliţiştii târgovişteni

În noaptea de 05/06 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au fost sesizaţi de paznicul unui spital din localitate cu privire la faptul că o persoană i-a sustras unei paciente telefonul mobil.

Acţionând cu operativitate, poliţiştii au identificat principalul bănuit în persoana unui bărbat de 44 ani, din Târgovişte.

De asemenea, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au stabilit că în cursul lunii ianuarie a.c., cel în cauză a mai comis trei furturi din societăți comerciale, sustrăgând mai multe bunuri.

Poliţiştii continuă cercetările în vederea probării întregii activități infracționale a bărbatului.

lemnLegalitatea operațiunilor cu material lemnos, verificată de polițiști

Polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică, sprijiniți de reprezentanți ai Gărzii Forestiere Ploiești-Serviciul Teritorial Dâmbovița, au efectuat un control la o societate comercială.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că, în perioada 25 ianuarie-01 februarie a.c., agentul economic ar fi expediat și transportat 101,6 mᶟ de material lemnos emițând coduri unice din alte locuri decât cele corespunzătoare locului de încărcare.

În cauză, a fost dispusă măsura sancționării contravenționale conform prevederilor Legii 171/2010 privind constatarea contravențiilor silvice.

Totodată, au fost confiscați 19076,86 de lei reprezentând contravaloarea materialulul lemnos.

poliAcțiuni pentru prevenirea accidentelor rutiere

Poliţiştii rutieri din Dâmbovița au acționat pe raza județului pentru depistarea participanților la trafic care nu respectă regulile de circulație, precum și pentru prevenirea evenimentelor rutiere.

În cadrul activităților, poliţiştii au aplicat 330 de sancţiuni contravenţionale, au reținut 6 permise de conducere și au retras 6 certificate de înmatriculare.

Din totalul sancțiunilor, 30 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, una pentru consum de alcool și două pentru depășiri neregulamentare, restul fiind pentru încălcarea altor norme rutiere.

Atenția polițiștilor s-a îndreptat și către abaterile celorlalte categorii de participanți la trafic, fiind amendați 181 de pietoni și 29 de bicicliști.

Pentru siguranţa traficului rutier şi reducerea victimizării cetăţenilor prin accidente de circulaţie, poliţiştii rutieri vor acţiona și în zilele următoare, pe drumurile naţionale şi judeţene, utilizând autospecialele dotate cu echipamente de supraveghere video a traficului şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița atrage atenția conducătorilor auto cu privire la necesitatea respectării regulilor de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive, în vederea diminuării riscului producerii unor evenimente rutiere nedorite.

www.mariusbuga.ro_images_calcRecomandările polițiștilor pentru prevenirea evenimentelor negative în mediul online

Atenție la interacţiunea pe reţele sociale sau pe alte platforme de comunicare pe internet (e-mail, messenger, forumuri)!

Fiţi prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe internet informaţii personale despre voi sau membrii familiei.

Nu acceptați întâlniri cu persoane cunoscute pe internet!

Nu divulgați altor persoane parola de la e-mail, deoarece acestea pot trimite mesaje jignitoare în numele vostru sau pot intra pe site-uri interzise. Periodic, modificați-vă parolele!

În cazul mesageriei electronice, blocați persoanele necunoscute care vă fac rău sau creați-vă un cont de utilizator nou şi închideți-l pe cel vechi, pentru a stopa corespondenţa nedorită.

Dacă nu reuşiți să evitați o astfel de corespondenţă, salvați-o pentru a o avea ca mijloc de probă.

Dacă cineva a postat, fără acordul dumneavoastră, imagini, filme sau date de contact private, trebuie să vă adresați administratorului site-ului respectiv pentru a elimina conţinutul nedorit.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti și cei de la Secțiile de Poliție Rurală Mătăsaru și Valea Mare, au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice și reducerea riscului rutier.

În cadrul acțiunii, poliţiştii au controlat 61 de autovehicule, au verificat 74 de persoane și au aplicat 53 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.685 de lei.

Din totalul amenzilor, 51 au fost pentru nerespectarea regulilor de circulație prevăzute de O.U.G. 195/2002 și două pentru încălcarea Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, polițiștii au confiscat 2.7 m³ de material lemnos pentru care nu existau documente justificative de proveniență.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial