20 aprilie 2024
Un depozit cu substanţe chimice a fost cuprins de flăcări, la Butimanu

Un depozit cu substanţe chimice a fost cuprins de flăcări, la Butimanu

Webp.net-resizeimageIncendiu la un depozit de substanțe chimice din localitatea Butimanu.

Pompierii au acționat pentru lichidarea incendiului cu 45 de pompieri și 10 autospeciale, 7 de stingere cu apă și spumă, 2 ambulanțe SMURD și o autoscară.

Incendiul a fost observat de paznicul locației și a anunțat prin 112 la ora 7:35. Populația a fost alertată prin RO-Alert, fiind transmis mesaj pentru că cetățenii din zona să își poată lua măsuri de autoprotectie și adăpostire și sa faciliteze accesul forțelor de interventie.

Inițial a fost anunțată existenta in depozit a nitroglicerinei, dar informația nu a fost reală, in depozit fiind depozitate rășini epoxidice și poliuretanice, substanțe inflamabile lichide. In alt spatiu, separat de spațiul incendiat, se afla depozitata nitroceluloză, dar nu a fost pericol de afectare a acesteia, incendiul fiind localizat rapid la limitele interioare ale depozitului.

Au ars materiale și substanțe combustibile din interiorul halei de depozitare pe o suprafață de aproximativ 1000 mp. Nu au existat victime. Cauza probabilă a producerii incendiului este în curs de stabilire.

sursa – ISU Dâmboviţa

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial