25 aprilie 2024
Un dâmboviţean a murit pe un şantier din Piteşti! A căzut de pe o macara, de la 15 metri înălţime

Un dâmboviţean a murit pe un şantier din Piteşti! A căzut de pe o macara, de la 15 metri înălţime

macaraIncident tragic pe un santier din Pitesti. Un constructor, de 26 de ani, a murit miercuri dimineata dupa ce s-a urcat pe o macara si a cazut de la 15 metri inaltime.

Accidentul s-a petrecut sub privirile ingrozite ale fratelui si tatalui sau, muncitori si ei. Criminalistii si inspectorii de munca incearca sa afle daca cineva se face vinovat de moartea tanarului. Ipoteza sinuciderii este exclusa, spun anchetatorii.

Barbatul era din judetul Dambovita si facea naveta la Pitesti, impreuna cu fratele si tatal sau. Erau bucurosi ca gasisera cu totii de munca la ridicarea unui bloc. Nenorocirea s-a produs la mai putin de o ora dupa inceperea lucrului.

” Eram la 10 metri de el, toti, nu numai eu”, spune fratele victimei. “S-a urcat pur si simplu pe macara sa desfaca un cablu si s-a dezechilibrat. A cazut de sus, l-am vazut decat in aer cum a picat jos.”

Medicul de pe echipajul SMURD ajuns imediat la fata locului n-a mai putut face nimic pentru resuscitarea victimei. La fata locului au venit atat criminalistii cat si inspectorii ITM, care au inceput anchete pentru elucidarea acestui accident de munca.

Ion Samoila, sef serviciu ITM Arges :” Un muncitor care are contract de munca este in regula din punctul asta de vedere dar are activitate de dulgher si nu de macaragiu// s-a urcat benevol, deocamdata astea sunt informatiile pe care le detinem”

Administratorul firmei de constructii le-a declarat inspectorilor ca macaraua nu era functionala, iar muncitorii o foloseau fara acordul conducerii pentru a ridica panouri la etajele superioare. Ar fi trebuit sa foloseasca doar un sistem de scripeti, sustine el, insa anchetatorii nu au gasit asa ceva pe santier. Acum ii vor audia pe toti martorii accidentului.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial