28 martie 2024

Un copil de 2 ani şi jumătate a stat aproape 40 de minute blocat în maşina părinţilor săi, în soare

uitat6Caz revoltător în Dâmbovița. Un băiețel de doi ani și jumătate a rămas 40 de minute într-o mașină încinsă, după ce bunicul și mama l-au lăsat singur înăuntru și s-au dus la cumpărături, iar ușile s-au blocat.

uitat3Când s-au întors, adulții au încercat să-l convingă pe cel mic să deschidă portiera, dar când au văzut că nu reușesc, au spart un geam. După toată nebunia, polițiștii l-au amendat pe șofer pentru parcare neregulamentară.

uitat2Incidentul s-a petrecut în centrul oraşului Găeşti. Mama copilului şi bunicul veniseră la cumpărături, dintr-o comună din apropiere. Afară erau peste 30 de grade, iar cei doi adulţi au decis să intre în magazin şi să lase în maşină băieţelul de doi ani şi jumătate.

Uşile s-au blocat cel mai probabil după ce cel mic s-a jucat cu cheile care au rămas înăuntru. În imaginile surprinse de un martor se vede cum bunicul şi mama, alături de un poliţist aflat întâmplător în zonă, încearcă să găsească o soluţie să deblocheze uşile. Când a văzut că nu reuşeşte să convingă băiatul să ia cheile şi să descuie maşina, şoferul a decis să spargă geamul.

uitat1Liviu Lazăr, martor: Cum reacţiona copilul? Se panicase, plângea, începuse să plângă. Au încercat să discute cu el să apese pe butoane, pe cheie, a încercat, după care a început să plângă.

Era destul de cald, fiind toate geamurile închise la maxim. Erau şi ei destul de panicaţi, pentru că nu ştiau cum să scoată copilul mai repede.

Deşi a stat 40 de minute în maşina încinsă, copilul a scăpat teafăr. Lucrurile se puteau însă sfârşi tragic, atrag atenţia medicii.

uitatMarius Buga: Specialiştii vă avertizează să nu îi lăsaţi pe cei mici nesupravegheaţi în maşina oprită, mai ales dacă este lăsată în soare. Temperatura în interior, spun specialiştii, poate creşte cu până la 10 grade faţă de cea din exterior, iar de aici pot apărea pericole la care nici nu vă gândiţi.

uitat4Medic: Deshidratarea, de la deschidratare ajunge foarte uşor la lipotimie, deci nu este corect să fie lăsat copilul în maşină, mai ales că era şi cu cheile în interior. Poate să leşine, îi scade tensiunea şi leşină. Și bineînţeles că intră şi în panică. Și trebuie adus de urgenţă la spital.

Poliţiştii i-au dat o amendă şoferului pentru… parcarea într-un loc nepermis.

ipjdbAna Maria Liță, purtător de cuvânt IPJ Dâmboviţa: Un poliţist din cadrul poliţiei oraşului Găeşti, care se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a intervenit pentru a elibera un copil blocat într-un autoturism. De asemenea, conducătorul auto a lăsat pentru scurt timp nesupravegheat autoturismul şi într-o zonă unde staţionarea era interzisă. Astfel, acesta a fost sancţionat cu amendă de 290 de lei pentru nerespectarea regulilor de circulaţie.

Cazul ar putea fi cercetat şi de cei de la Protecţia Copilului Dâmboviţa, care trebuie să verifice dacă părinţii băieţelului se fac vinovaţi de neglijenţă.

sursa – Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial