20 aprilie 2024
Un camion încărcat cu pietriş a rupt în două un pod  şi a rămas suspendat, între Răcari şi Stăneşti

Un camion încărcat cu pietriş a rupt în două un pod şi a rămas suspendat, între Răcari şi Stăneşti

Un camion încărcat cu pietriş a rupt în două un pod din judeţul Dâmboviţa şi a rămas suspendat.

Şoferul le-a povestit agenţilor de la Rutieră că a fost indus în eroare de GPS şi a luat-o greşit, pe un drum de exploatare.

Un martor a surprins momentul în care podul cedează sub greutatea camionului. Șoferul a scăpat teafăr din acest incident.

„Ce aș râde să cadă în gârlă… nu se rupe, domne! Îți dai seama că sunt tone… Mamă, cum s-au lăsat plăcile alea! Hiii! Le-a rupt, frate! Mamă, mamă, mamă!”.

Scenele au fost surprinse pe drumul de exploatare dintre localitățile Răcari și Stăneşti. Șoferul, un bărbat din Capitală, încărcase pietriș de la o balastieră și se îndrepta către o gospodărie din Stăneşti. La intrarea în localitate, ghidat de o aplicație de pe telefon, a ajuns în dreptul podului din fier.

Șoferul camionuluiVedeți cum au trecut roțile. Odată a trosnit și…
ReporterCu ce sunteți încărcat?
ȘoferCu piatră.
ReporterCât aveți?
ȘoferNici nu știu…”.

Câțiva localnici au asistat uluiți la întreaga scenă.

Martor: ”A oprit șoferul colea, s-a uitat, a venit o camionetă roșie. A dat băiatul asta marșalier până în curba și ăla cu camioneta i-a zis, dă-i că merge. Când îl văd deodată, zdrang!”.

”Putea să se întâmple o nenorocire”

Localnic: „A fost podul cam îngust. Dacă era mai adâncă apa putea să se întâmple o nenorocire”.

Localnic: ”Ne-a lăsat, până se repară durează două, trei luni. Deja era propus în Consiliul Local construirea unui nou pod. Acum avem de așteptat, de îndurat”.

Cei de la primărie spun că podul, vechi de 15 ani, urmează să fie modernizat. Proiectul există, însă deocamdată nu sunt bani suficienți pentru investiție. Cert este că acolo există o limitare la maximum 10 tone, iar camionul încărcat era de câteva ori mai greu.

Marius Buga, Pro TV: „Din cauza accidentului, traficul între localitățile Răcari și Stănești este paralizat. Polițiștii au sosit la fața locului și analizează atent documentele. Urmează să stabilească la finalizarea cercetărilor din ce cauză s-a produs acest eveniment.”.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20
Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial