19 aprilie 2024

Un bărbat şi o femeie, din Valea Lungă, cercetaţi penal după ce poliţiştii au găsit pistoale fără autorizare în casele lor!

pistolDouă persoane sunt cercetate pentru nerespectarea regimului armelor şi munițiilor

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Exlozivi şi Substanţe Periculoase au organizat o acţiune pe linia verificării respectării prevederilor legale privind armele şi muniţiile.

În cadrul acțiunii, polițiștii au depistat un bărbat și o femeie, de 42 și 50 de ani, ambii din Valea Lungă, în timp ce dețineau la domiciliu două pistoale de autoapărare, supuse autorizării.

În urma verificărilor efectuate a reieşit că, deşi valabilitatea permiselor de port armă era expirată, aceștia nu au predat armele la un armurier autorizat, în conformitate cu prevederile legale.

Pe numele celor doi, poliţiştii au întocmit dosare penale pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, iar armele au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor.

Totodată, faţă de aceștia s-a dispus şi măsura anulării dreptului de deţinere, port şi folosire a armelor neletale supuse autorizării.

Stimaţi cetăţeni,

În conformitate cu prevederile Legii 295/2004, persoanele deţinătoare legale de arme letale şi neletale supuse autorizării au obligaţia de a se prezenta la sediul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, înainte de expirarea acestuia.

Potrivit normelor legale, permisul de armã are o valabilitate de 5 ani, termen care se calculeazã de la data eliberării sau, după caz, de la data ultimei prelungiri.

Pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă,titularul acestuia este obligat să se prezinte, înainte de împlinirea termenului, la structura de poliţie în a cărei rază de competenţă teritorială îşi are domiciliul sau reşedinţa, cu armele înscrise în permis, precum şi cu următoarele documente:

  • Fişă medicală;

  • Cazier judiciar;

  • Avizul psihologic;

  • O fotografie color 3×4 cm;

  • Copie xerox C.I.;

  • Copie xerox permis de armă;

  • Copie xerox permis de vânătoare.

pist2Infracțiuni contra siguranței circulației pe drumurile publice, reținute în sarcina unor bărbați

Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier Dâmbovița au oprit în trafic, pe raza județului, două autoturisme conduse de doi bărbați, de 28 și 41 de ani.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autoturismele conduse erau radiate din circulație de autoritățile din Marea Britanie, respectiv Germania.

Pe numele celor doi, polițiștii au întocmit dosare penale pentru comiterea infracțiunii de punere în circulație ori conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii.

www.mariusbuga.ro_images_poltAcțiuni pentru siguranța cetățenilor

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița au continuat acțiunile pentru creșterea gradului de siguranța a cetățenilor.

În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la 33 de evenimente, dintre care 23 au fost sesizate prin numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Au fost sesizate 27 de infracțiuni, dintre care 8 contra persoanei și 6 contra patrimoniului.

În cadrul activităților din teren, polițiștii au aplicat 251 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 43.310 lei.

De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Totodată, au fost confiscate bunuri în cuantum de 240 de lei.

rutAcțiune a poliţiştilor din Moreni

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Moreni au acționat pe raza de competenţă, pentru prevenirea actelor de comerț ilicit și a delictelor silvice.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au aplicat 8 sancţiuni contravenţionale, dintre care 6 la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și două la Legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.

De asemenea, au fost ridicate în vederea confiscării 580 de țigarete, 10 litri de băuturi alcoolice, 0.3 m³ de material lemnos, 120 de produse de panificație și alte produse agroalimentare.

lemneSancţionat contravenţional după ce a fost surprins în timp ce transporta ilegal material lemnos

Un bărbat din Ludești a fost sancţionat contravenţional de poliţiştii din Văcărești, după ce a fost depistat în timp ce oferea spre comercializare 0.95 m³ de material lemnos.

Totodată, lemnul a fost ridicat în vederea confiscării.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial