29 martie 2024

Un argeşean a făcut accident pe DN 7, la Găeşti! A buşit o maşină parcată

accl2Poliţia rutieră atrage atenţia conducătorilor de autovehicule:

ALEGE VIAŢA! Nu vă urcaţi la volan dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găești au fost sesizaţi de că pe DN 7, pe raza localității, s-a produs un accident de circulație, soldat numai cu pagube materiale.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii au stabilit că un conducător auto de 45 de ani, din județul Argeș, a avut alte preocupări în timpul deplasării, acroșând un autoturism parcat regulamentar.

În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a prezentat o alcoolemie de 1.08 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe numele bărbatului, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care se află sub influenţa alcoolului.

Conducerea sub influența băuturilor alcoolice reprezintă una din cauzele principale ale agravării consecințelor accidentelor rutiere.

Aşadar, nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!

Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge.

De asemenea, pe timpul cercetării, permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial