20 aprilie 2024
Ultimele noutăţi despre podul de la Viişoara! Când încep lucrările

Ultimele noutăţi despre podul de la Viişoara! Când încep lucrările

podviis„La Compania Naţională de Drumuri s-a semnat contractul pentru lucrări de punere în siguranţă a podului de pe DN 72 km 20+422 peste râul Dâmboviţa, la Viişoara.

Beneficiarul lucrării este Compania Naţională de Drumuri, prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Bucureşti, constructor este asociaţia INFRA SYSTEM PROIECT SRL şi LUCONSA BM, cu susţinător VIA CARPATICA.

Valoarea contractului, proiectare plus execuţie, este 6.162.435,87 lei plus TVA. Durata de execuţie a lucrărilor este de 3 luni, se vor face praguri de fund, apărări de maluri, recalibrare şi regularizare albie, lucrări de protejare a pilonilor infrastructurii şi consolidarea terenului de la baza acestora.

Luni se va face predarea amplasamentului, iar câştigătorii licitaţiei au 10 zile pentru depunerea documentelor şi garanţiilor prevăzute de lege. Apoi se va trece la faza de proiectare, respectiv faza de execuţie.

Asta înseamnă că undeva în luna februarie, începutul lui martie, podul de la Viişoara va fi pus în siguranţă şi urmează apoi proiectul mai mare, de lucrări suplimentare de amenajare a podului respectiv.

În paralel, Compania Naţională Apele Române, prin Direcţia Argeş-Vedea, va efectua lucrări de calibrare a albiei şi de realizare a unor elemente care practic să încetinească curgerea apei şi să asigure siguranţa podului”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial