19 aprilie 2024

Ultima oră! Epidemia de gripă, declarată oficial. Numărul deceselor a ajuns la 54

gripaMinistrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat oficial starea de epidemie de gripă în România.

Deși aseară aveam o parte din date, acestea nu au fost concludente, pentru că nu toate spitalele raportaseră cazurile, astfel încât am refăcut aceste raportări. Putem spune că s-a înregistrat a 3-a săptămână epidemică. Se constată că vorbim de o evoluție.

– De la începutul sezonului au fost înregistrate 54 de decese confirmate. Avem un număr mai mare de cazuri și un număr mai mare de cazuri confirmate clinic.

 Au fost vaccinate 1.287.000 de persoane până ieri.

– Au mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare. Se solicită reducerea numărului vizitatorilor în zonele de risc.

Nu este cazul să ne panicăm.

Da, s-a constatat epidemia, având a 3-a săptămână de gripă.

În această perioadă, copiii să evite colectivitățile.

Dr. Adrian Streinu Cercel

Unitățile sanitare știu ce au de făcut. Problema este cu igiena personală. Apa și săpunul sunt sfinte. Nu dezinfectantul. Apa și săpunul. Cum strănutăm. Nu strănutăm în mână. În acest context este bine să purtăm și masca de protecție. Dacă o purtăm sub nas o purtăm degeaba.

– Nu uitați că trebuie să ne spălăm și în nas.  Când ne splăm pe mâni, și în nas.

Marți, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a afirmat că are datele centralizate privind cazurile de gripă, dar deocamdată nu poate fi luată o decizie privind declararea sau nu a unei epidemii, pentru că sunt spitale care nu raportează toate aceste cazuri.

Conform Agerpres, ministrul a menţionat că va lua măsuri în cazul spitalelor care nu au raportat cazurile de gripă. Ea a susţinut că numărul real de îmbolnăviri de gripă este posibil să fie mult mai mare.

De asemenea, Pintea a spus că semnele gripei sunt febra mare, dureri musculare, oboseala profundă şi a spus că nu trebuie luate antibiotice, însă nu este bine să se facă exces cu antivirale, întrucât se poate dezvolta rezistenţa la boală.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile a anunţat marţi că numărul deceselor cauzate de gripă a ajuns la 54, după ce în cursul zilei au mai fost înregistrate şapte decese.

Sursa: Pro TV

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial