19 aprilie 2024

Uite ce se întâmplă la Penitenciarul Mărgineni de Paşte

www.mariusbuga.ro_images_margineni1COMUNICAT DE PRESĂ

Sărbătorile pascale la Penitenciarul Mărgineni

Pentru a veni în întâmpinarea Învierii lui Hristos, eveniment de o semnificaţie şi importanţă deosebită în rândul creştinilor, Penitenciarul Mărgineni își propunem organizarea şi desfăşurarea unor activităţi, al căror scop va implica, sensibiliza şi responsabiliza persoanele condamnate, prin valorificarea abilităţilor, aptitudinilor şi intereselor acestora, cu suportul din partea voluntarilor instituţiilor şi fundaţiilor partenere în cadrul acestui proiect.

   Calendarul  activităţilor este următorul:

expunerea de calendare sau afişe cu datele ce semnifică Sărbătorile Pascale;

derularea activităţilor de curăţenie în interiorul sau exteriorul locului de deţinere;

proiecția de filme artistice sau documentare persoanelor condamnate minore și tinere la clubul unității;

desfășurarea unor activități de cult de grup în colaborare cu  preoți din comunitate;

activităţi în cadrul programului special de pregătire duhovnicească pentru  Paşte, realizat de  preotul unităţii (intensificarea consilierilor şi spovedaniei, slujirea Deniilor din Săptămâna Mare, cu accent pe Denia  Prohodului din Vinerea Mare, slujba de Înviere şi din zilele Paştelui, împărţirea Paştilor şi a luminii sfinte la camerele de deţinere).

manifestări artistice de tipul: desen, terapie ocupațională cu persoanele condamnate tinere;

competiţii şi întreceri sportive organizate la nivelul penitenciarului;

concurs tematic “Sfintele Paști” adresat tuturor persoanelor condamnate;

organizarea unui seminar tematic, cu participare din partea reprezentanţilor bisericilor comunităţii locale, precum şi a persoanelor condamnate selecţionate în acest sens;

realizarea unor obiecte specifice, confecţionate de persoanele private de libertate  în cadrul activităţilor artistice şi, după caz, a programelor de educaţie, asistenţă psihologică şi asistenţă socială de tip artizanal şi meşteşugăresc (ouă pictate sau încondeiate, jucării – iepuraşi, goblen şi broderie pe pânză, ţesături, felicitări, sculpturi, icoane, împletituri textile şi nuiele, picturi pe pânză, sticlă, lemn sau carton, desene pe hârtie, cu temă pascală etc.).

 

În ziua de Paşte, în meniul persoanelor private de libertate se vor regăsi şi preparate tradiţionale (ouă roşii, cozonac). În acest context, menţionăm faptul că, hrănirea persoanelor private de libertate se realizează conform OMJ nr. 2713/C/15.11.2001. Astfel, hrana zilnica a persoanelor condamnate incarcerate în Penitenciarul  Mărgineni are o valoare de 2.855 calorii . Deasemenea, cu ocazia zilelor festive, detinutii primesc ca supliment şi drepturile de hrană prevăzute la Norma 12 C1, din ordinul mai sus menţionat, care adaugă un aport de 925 de calorii.

Persoană de contact – Inspector principal de penitenciare Larisa PANĂ-purtător de cuvânt al Penitenciarului Mărgineni, telefon 0245/660.210, interior 107, fax 0245/660.211, tel serviciu 0752/302.483, e-mail: larisa.pana@anp.gov.ro.

Cu aleasă considerație.

Comisar șef de penitenciare Tiberiu-Firinel UNGUREANU

Director

Penitenciarul Mărgineni

 

 

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial