24 aprilie 2024

Țuțuianu: “Nu este normal ceea ce se întâmplă în multe instituţii publice. Sunt salarii foarte mari, exagerat de mari”

tutu„Am solicitat de la Finanţele Publice şi de la Consiliul Judeţean să ne pună la dispoziţie datele necesare pentru fundamentarea rectificării bugetare. În maximum două săptămâni, va fi rectificare bugetară, toţi cei care au nevoi sperăm să le acoperim, mă refer în special la salarii, mă refer la plata persoanelor cu handicap, a însoţitorilor acestora, mă refer şi la plata unor lucrări pe drumurile judeţene, mă refer şi la plata unor drepturi salariale cuvenite cadrelor didactice.

Din discuţia pe care am avut-o la nivel central, rezultă că avem resurse destul de consistente ca să putem acoperi aceste nevoi. Dar fac şi un comentariu, fără să dau exemple, nu cred că este normal ceea ce se întâmplă în multe instituţii publice. Şi trebuie să atragem atenţia, sunt salarii foarte mari, exagerat de mari faţă de ceea ce ar fi normal şi faţă de ceea ce permite bugetul unor unităţi administrativ teritoriale.

Unii dintre ei au început să-şi acorde premii sau să acorde unor salariaţi premii, cred că este puţin cam devreme, mai întâi trebuie să vezi cum funcţionează sistemul, să-l implementeze, să-i verifici un pic funcţionarea… Am înţeles că unii deja au început să-şi dea drepturi salariale pe proiecte europene. Eu cred că până la momentul când încep implementarea este de bunsimţ să nu iei bani pe proiecte europene.

Vorbesc şi de lideri de administraţie, vorbesc şi de funcţionari. Când vorbesc de mărirea de salarii mă refer la toate instituţiile, începând cu Consiliul Judeţean şi terminând la Primăria Vârfuri sau Pietrari, mă refer şi la instituţiile publice de subordonare guvernamentală, deci mă refer la toată lumea. Mai sunt şi chestiuni punctuale…

Eu cred de exemplu că un director din Consiliul Judeţean trebuie să aibă cam acelaşi nivel de salarizare cu şeful unei instituţii subordonate Consiliului Judeţean, vorbesc, ştiu eu, de directorul Muzeului, un şef de birou, un şef de serviciu, cam aceleaşi lucruri, iar dacă ai lucruri speciale, unii care sunt foarte buni şi cu rezultate deosebite, ai sistemul de premiere la dispoziţie.

Le-am atras atenţia colegilor mei de la Consiliul Judeţean asupra unor inegalităţi existente în modul cum au stabilit salariile şi am să le cer ca de la 1 ianuarie, când se aprobă organigrama şi statul de funcţii, să facă aceste corecţii”, a declarat preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

fb-share-icon20

Lasă un răspuns

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial